En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pratik Portakallı Revani Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pratik Portakallı Revani Tarifi
Pratik Portakallı Revani Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Pratik Portakallı Revani Tarifi. Kış ayları boyunca vitamin rezervi yüksek olduğu için bolca tükettiğimiz, mevsim meyvelerinin popüleri portakal ile iyi bildiğimiz Revaniyi evlendirmeye ne dersiniz? Portakal eklemesiyle küçücük bir dokunuş yaparak, kolay bir tarif ürünü olan Revaniyi bambaşka bir boyuta geçirebilirsiniz. Böylece lezzetli bir tatlının keyfini sürerken, portakalın damağınızda bıraktığı coşkuyla bu mutlu izdivacın tadına varırsınız.  Tarife geçmeden irmiksiz revani tarifini de böyle bırakalım, keşfetmeyi unutmayın! Ceviz seviyorsanız, portakallı revaniyi servis ederken üzerine ufalanmış ceviz serpebilir, hazırlarken hamuruna istediğiniz büyüklükte ayıklanmış ceviz parçaları ekleyebilirsiniz. Portakal lezzetini limonla birlikte sevenlerdenseniz, portakallı revani karışımını hazırlarken, limonun keskin lezzet ve aromasını göz önüne alarak portakal kabuğu ve suyunun yarısı oranında limon kabuğu ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Böylece portakallı revani sevdiğiniz narenciye aromasına ulaşır. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Pratik Portakallı Revani Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet portakal, kabuğunun rendesi ve suyu
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım adet limon, suyu

Üzeri İçin

  • 12 adet Algida Maraş Usulü Bol Kaymak, top

Pratik Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve şekeri orta ateşte kaynatıp altı kısık olarak 5 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyip altını kapatın. Oda sıcaklığında soğumaya alın. 
  2. Fırını 175 dereceye ısıtın. 
  3. Yumurta ve şekeri derin bir kabın içerisinde rengi açılana dek mikser ile yüksek hızda 5 dakika çırpın. 
  4. İçerisine portakal kabuğu, portakal suyu, ayçiçek yağı, irmik, un, kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda çırpın. 
  5. Fırın kabını yağlayıp harcı ekleyin. 30 dakika pişirin. 
  6. Oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin, sonra şerbetini ekleyip çekmesini bekleyin. 
  7. 30′ dinlendirip, üzerine Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis edin.

Bu nefis Pratik Portakallı Revani Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020