En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mor Lahana Turşusu Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mor Lahana Turşusu Tarifi | Videolu Tarif
Mor Lahana Turşusu Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Mor Lahana Turşusu Tarifi | Videolu Tarif tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Güney Avrupa’ya özgü bir bitki olan mor lahana, diğer adıyla kırmızı lahana neredeyse dünyanın tüm bölgelerinde yetişiyor. Özellikle enfeksiyonlara etkisiyle bilinen mor lahana, aralık, ocak ve şubat aylarında sıklıkla tezgahlarda karşımıza çıkıyor. Hemen hemen her türlü yemekle çok yakışan mor lahanadan bu kez yağlı mor lahana turşusu yapıyoruz. İçerdikleri probiyotik bakteriler sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirirken hem hazmı kolaylaştıran hem de bağırsak florasını zenginleştiren turşu, lezzetli bir fermente besin. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin bizim için artık çok daha önem taşıdığı şu günlerde Mor Lahana Turşusu tarifimiz ile sofranıza hem sağlık hem de renk katacaksınız. Her sulu yemeğin yanına, burgerlere, sandviçlere çok yakışan mor lahana turşusu lokanta usulü hazırlanarak dışarıda yediklerinizi unutturacak lezzete dönüşebiliyor. Mor lahana turşusunun yapımı için tüm detaylar tarifimizde. 100 gram Mor Lahana Turşusu yaklaşık 44 kaloridir. Düşük kalorili bir besin olan kırmızı lahana, yüksek lif içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi verir. Turşu genelde lahana, acur, salatalık, biber gibi ayrı ayrı malzemelerden yapılsa da hepsinin bir arada olduğu hem leziz hem de renkli karışık kavanozlar da pek çok yemekle nefis eşlikçiler oluyor. Karışık kışlık turşu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir sorularının yanıtları tarifimizde…  Her sulu yemeğin yanına yakışan lahana turşusu sofranızda yerini almak için hazır bekliyor. Kuru fasulye, nohut ve mercimek yemeklerinin, yani aslında her türlü bakliyatın yanında gözler ilk olarak onu arıyor. Sebebi ekşiliğinin proteinlerin ağırlığını kesmesi ve yemeklere fazladan bir doku vermesi de diyebiliriz.  Kış mevsiminde sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken ve süper bir yiyecek olan kırmızı pancarın kullanım alanları saymakla bitmiyor. Kırmızı pancarın rengi kadar işlevleri de övülmeye değer. Kırmızı pancarı tariflerinizde ve daha birçok yerde kullanabilirsiniz. Yemeklerin yanında keyifle tüketebileceğiniz pancar turşusu tarifimizi böyle bırakıyoruz.

Mor Lahana Turşusu Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

  • 1 adet mor lahana, ince kıyılmış
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı limon suyu
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 4-5 diş sarımsak, ince dilimlenmiş

Mor Lahana Turşusu Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

  1. Mor lahanayı kesme tahtasına alıp, kökü yukarıda olacak şekilde tutun.
  2.  
  3. Kökünden dikine 4 parçaya bölün, bu parçaları uç kısımlarından kök kısımlarına doğru bıçakla ince doğrayın.
  4. Derin bir kaba alıp, üzerine tuz ekleyip yoğurun.
  5. Sirke, limon suyu ve sarımsak ekleyin, yoğurun.
  6. Zeytinyağı ekleyip, karıştırın. Kavanozlara alın.
  7. 3 gün buzdolabında bekletip, servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Mor Lahana Turşusu Tarifi | Videolu Tarif tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020