Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Evde Bazlama Tarifi | Videolu Tarif. Sacda veya tandırda pişirilen yuvarlak bir ekmek çeşidi olan bazlama, Anadolu’nun pek çok köyünde özellikle de Orta Anadolu’da çok yapılır. Elbette şehir hayatına da taşınan bu lezzet, oldukça kolay hazırlanabiliyor. Sadece kahvaltıyı değil bütün öğünlere keyifle eşlik eden bazlama, mayalı ve mayasız olarak yapılabiliyor. Her iki türlü de oldukça pratik hazırlanabilen bazlama, kolay kolay bayatlamaması sebebiyle de evde yapılması en çok tercih edilen ekmeklerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Çay saatlerinde ve kahvaltılarda ekmek yerine tüketilen bazlama içerisine peynir, salam, domates gibi malzemeler ekleyerek sandviç yapmak da mümkün. Sizi şimdi kolay bazlama tarifi ile baş başa bırakıyoruz. 1 adet küçük boy Bazlama ekmeği yaklaşık 208 kaloridir. İçindeki karbonhidrat düşünülünce bazlamayı dengeli bir şekilde tüketmenizi öneririz. Mayasız bazlamaya Zonguldak ve Çankırı’da göbü, İzmir’de bezdirme, Manisa’da pezdirme denilir. Bir kapta süt, yoğurt, tuz ve yumurtayı çırpılır. Üzerine kabartma ve un ekleyerek yoğurun. Hamurunuzu bezelere ayırıp yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Dilediğiniz büyüklükte açtığınız hamurları arkalı önlü kısık ateşte pişirin. Bazlama ekmeği kullanarak hem pratik hem de lezzetli pek çok yemek hazırlamak mümkün. Klasik tost ekmeği yerine bazlama ekmeği ile tost yapabilirsiniz. Pizza hamuru yerine bazlama ekmeği kullanarak nefis ve çok kolay pizzalar hazırlayabilirsiniz. Patatesli Çerkes hatta Oset böreği olarak bilinen velibah, klasik olarak bol sütlü bir hamur ile hazırlanır. Dilerseniz bu hamur yerine bazlama kullanmayı tercih edebilirsiniz. Köylerde sacda veya tandırda pişirilen bazlama ekmeği, eve yağlı tavada ters yüz edilerek kısık ateşte pişiriliyor. Bazlama için hazırladığınız hamur incecik açılır. Isınmış tavada pişirdiğiniz bu incecik hamurların her iki tarafını tereyağı ile yağlayıp ocaktan alın. Mümkünse piştikten sonra bazlamaları yapışmaması için üst üste koymayın. Taze pişmiş tüketmeyecekseniz, yağlamadan ocaktan alın ve tüketeceğiniz zaman ısınırken yağlayın. Sadece dakikalar içinde hazır olacak, lezzetli bir yemek arıyorsanız sizi böyle alalım. Bazlama içinde kavurmalı kaşar tarifi, sofranıza tat katacak! Yumuşacık, pofuduk kıvamlarıyla sade ya da bol malzemeli ekmek tarifleri YEMEK TARİFİ REHBERİ ziyaretçilerini bekliyor. Hemen göz atın! Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Bu nefis Evde Bazlama Tarifi | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020