En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bayat Ekmekten Börek (Tavada/Fırında) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bayat Ekmekten Börek (Tavada/Fırında) Tarifi
Bayat Ekmekten Börek (Tavada/Fırında) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Bayat Ekmekten Börek (Tavada/Fırında) Tarifi. İnsan beslenmesinin en temel unsurlarından olan ve toplumumuzda kutsal olarak kabul edilen ekmek, çok miktarda üretilip tüketiliyor ve ne yazık ki büyük oranda israf ediliyor. Ülkemizde günde yaklaşık 6 milyon, yılda 2,1 milyar adet ekmek israf ediliyor. Tamamına engel olmak belki mümkün değil ancak evinizde kalan bayat ekmekleri kullanarak bu israfa lezzetli bir şekilde dur demek mümkün! Çavdarlı, kepekli veya beyaz ekmek… Pide bile olur. Bayatlayan ekmeklerinizin içerisine çeşit çeşit harç yaparak börek haline getirip değerlendirmek hem çok kolay hem de çok lezzetli. Bayat ekmek böreği tavada yapılabileceği gibi, fırında bayat ekmek böreği de yapabilirsiniz. Bu enfes tarifle yufka ile uğraşmaya da gerek kalmıyor. Bayat ekmek böreği tarifinin hazırlanıp pişirme süresi de bir o kadar kısa. Siz çayınızı demleyene kadar sofranızda tazecik bir lezzet olarak yerini alacak. Bayat ekmekten börek yapmak israf olacak ekmekleri kullanmanın sadece bir yolu. En lezzetli yollarından birisi olduğunu tarifi yapınca daha iyi anlayacaksınız. Bayat ekmek böreği nasıl yapılır öğrenmek için tarifimize buyurun… 1 porsiyon Bayat Ekmekten Börek yaklaşık 284 kaloridir. İçerisinde un içeren tüm tariflerde olduğu gibi bayat ekmekten börek tarifinde de tüketimi aşırıya kaçırmamak gerekiyor. Tazeliğini kaybetmiş olan ekmekleri çöpe atmamak için pek çok tarifte kullanmak mümkün. Bayatlamış ekmek; fırında, ekmek kızartma makinesinde veya kaynamakta olan tencerenin üzerindeki süzgece yerleştirilerek tüketime uygun hale getirilebilir. Dilimlenerek, kızartılarak, galeta unu haline getirilerek yemek ve tatlılarda kullanılabilir. Yumurtalı ekmek, ekmek köftesi, ıslama, tirit, ekmek pizzası gibi çok çeşitli örnekleri sıralayabiliriz. Bayatlamış ekmekleri harika bir lezzete dönüştürmeye ne dersiniz? Bayat Ekmekten Pide nasıl yapılır merak ediyorsanız Yalnızlar Mutfağında sizi bekliyoruz! Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmek ve ev halkına değişik bir kahvaltı sunmak için kahvaltıların vazgeçilmezi olacak Fırında Yumurtalı Ekmek tarifimiz için tıklayın! Türk mutfağının vazgeçilmez hamur işi börek tarifleri, annenizin yaptığı börekleri aratmayacak lezzetleriyle denemeniz için sizi bekliyor! Şimdi göz atın! Bayat ekmeği değerlendirmenin en İtalyan hali ne olabilir? Tabii ki bayatlamış ekmekten pizza yapmak! Ekmeklerinizin bayatladığını görüyorsanız onları dondurucuya atıp hafta sonuna güzel bir bayatlamış ekmekten pizza yapmak için saklayabilirsiniz. Emin olun kimse bayat ekmekten yapıldığını anlamayacak bile. Bayat ekmeklerden pizza yapmak için ihtiyacınız olanlar biraz salçalı sostan geçiyor. Üzeri için de bir pizzada ne bulunmasını istiyorsanız o. Bayatlamış ekmekten yapacağınız pizza sadece çocuklarınızın değil herkesin favorisi olacak. Sizi bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz bayatlamış ekmekten pizza yapımı tarifimize alalım… Mantar bizim mutfağımızda salataya, köfteye, pizzaya, çorbaya, omletlere, güveçlere, hamur işlerine kullanılır. Garnitür olarak sıklıkla servis edildiği gibi, başlangıçlarda değişik reçetelerle sunulur. Mantar sote edilir, kızartılır, marine edilir, buharda ya da fırında pişirilir. Şarapla, zeytinyağıyla, tereyağıyla, kremayla, sebzelerle, baharatla, sarımsakla, soğanla uyumludur. Onun da kusuru ömrünün kısalığıdır; taze mantar buzdolabında saklanır ve en fazla bir hafta içinde tüketilmesi gerekir. Sütlü kremalı mantar çorbası da kolay ulaşılabilen mantarla hazırlanır; her menüye yakışır. Mantar çorbası tarifi sütlü olarak hazırlandığında kremaya ihtiyaç duymaz. Sütlü mantar çorbası hazırlamak isteyenler şöyle buyurun… Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Bayat Ekmekten Börek (Tavada/Fırında) Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet bayat ekmek
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • yarım su bardağı sıcak su
  • 2 adet yumurta
  • yarım su bardağı kefir
  • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 2 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş

Bayat Ekmekten Börek (Tavada/Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bayat ekmekleri küçük küp olarak doğrayın.
  2. Kaynar suyu bir bardağa alıp Knorr Tavuk Bulyonu içerisinde karıştırıp kenara alın.
  3. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  4. Derin bir kapta kefir, yumurta, ayçiçek yağı, beyaz peynir ve maydanozu iyice karıştırın.
  5. İçerisine hazırlanan Knorr Tavuk Bulyonlu suyu ekleyip karıştırın.
  6. Doğranan ekmekleri ilave edin ve birleşene dek karıştırın.
  7. Yağlanmış fırın kabına alıp üzeri renk alana dek yaklaşık 20 dakika fırınlayın.
  8. Dilimleyip, servis edin.

Afiyet olsun! Bayat Ekmekten Börek (Tavada/Fırında) Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020