Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 10 dk
Kaç Kişilik : 4
En lezzetli ve tam kıvamında Barbun Balığı Tarifi (Kızartma) yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmenin en önemli noktalarından birisi elbette ki iyi beslenmekten geçiyor. İyi beslenmenin altın kurallarından birisi de haftada en az bir kere balık yemek. Barbunya balığı olarak da bilinen barbun balığının vücut sağlığına inanılmaz faydaları bulunuyor. Diyet yaparken oldukça güvenli bir besin olarak tüketilebilecek olan barbun balığı, enerji verme konusunda da boyutuna kıyasla bir hayli başarılı. Sonbahar ve yaz mevsimlerinde tüketilmesi önerilen barbun balığı, yağ oranındaki azlığıyla da dikkatleri çekiyor. A vitamini, selenyum, kalsiyum, potasyum ve omega-3 yağ asidi bakımından oldukça zengin olan ve Ege’nin incisi olarak bilinen barbun, soydaşlarına göre çok daha az kılçık barındırıyor ve kolay temizleniyor. Barbun balığı lezzetli mi sorusunu yanıtını bulacağını tarifimize buyurun. 1 adet Barbun Balığı yaklaşık 93 kaloridir. Omega-3 yağ asitleri ve proteince zengin olan bu besin diyet listeleri için de idealdir. En çok kızartma ve fırınlama yöntemleriyle hazırlanan barbun pişirirken sıklıkla ayçiçek yağı kullanılır. Barbun, selenyum, kalsiyum, omega-3 yağ asitleri ve proteince zengin bir besindir. A, B, K vitaminleri içeren barbun balığı, kalp, şeker hastalığı, kanser, yüksek tansiyon gibi hastalıkların önlenmesinde yardımcıdır. Elbette kılçıksız balık yoktur. Barbun balığı ise az kılçıklı balık çeşitlerinden biridir. Barbun balığı, üzerinde fazla miktarda pul barındırır. Mutfak tezgahınızda önce pullarını kazıyın. Pullarını iyice temizledikten sonra bir süre suyun altında pullarından arındırın. Bıçak yardımıyla karnına çizik atıp iç organlarını temizleyin ve üzerindeki yüzgeçleri ayıklayın. Balığımızın yüzgeçlerini ayıklamayı ihmal etmeyelim. Çok hızlı ve kolay olsa da kendi kuralları olan bir salatadan bahsediyoruz. Sofraların klasik vazgeçilmez salatası Çoban Salatası yapmak için kriterler yok desek yalan olur. Omega 3 deposu balık tarifleri YEMEK TARİFİ REHBERİ’da! Balık çeşitleriyle hazırlanan; ana yemek, salata, makarna ve daha pek çok lezzete hemen göz atın. Balık Pişirme Yöntemleri: Çeşitlerine Göre Balık Pişirme Balıklar türlerine, mevsimine ya da damak zevkiniz göre çeşitli yöntemlerle pişirilebilir. Narin bir besin olduğu için kırmızı ete oranla daha hızlı pişer. Hatta balık suyu hazırlarken bile kaynama süresi 20 dakikayı kesinlikle geçmemelidir! Balık Pişirme Yöntemleri: Çeşitlerine Göre Balık Pişirme başlıklı yazımızda balık pişirme tekniklerini anlattık. Balık keyfinizi zahmetsizce sofranıza taşıyacak püf noktalarını yazımızda bulabilirsiniz.
Şimdiden ellerinize sağlık! Barbun Balığı Tarifi (Kızartma) tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020