En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Kabak Tatlısı Tarifi
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

14 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Fırında Kabak Tatlısı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Doğanın rengi sarıya dönerken balkabağı sezonu da açıldı. Çorbalardan tatlılara, içeceklerden süsleme malzemesine kadar pek çok şekilde karşımıza çıkan balkabağı, lif yönünden oldukça zengin bir besin. Kabakgiller familyasına ait bu meyve, Bulgaristan, Romanya, Makedonya ve Hırvatistan gibi ülkelerde yetişiyor. Ülkemizde de Sakarya ve çevresinde yetiştirilen balkabağı olgun halinde 20-25 kilogram gelebiliyor. Tam bir kış lezzeti olan balkabağının en tatlı ve klasik hali olan fırında Kabak Tatlısı, tahinle kabağın nefis uyumunu sofranıza taşıyacak. Üzerindeki lezzeti zenginleştiren iri kıyılmış ceviz parçalarıyla çok seveceğiniz Fırında Kabak Tatlısı tarifimizin detaylarını aşağıda sıraladık. Ayrıca eşsiz lezzetlerden biri olan cezerye tarifi de keşfetmeniz için hemen burada.  Bal kabaklarını soyun, iki parmak kalınlığında dilimleyin ve pişirme kağıdına sarın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirin ve fırından çıkardıktan sonra soğuyunca tahin ve cevizle tatlandırarak servis edin. Fırında kabak tatlısı fırın poşetinde daha hızlı bir tarife dönüşebiliyor. Kabağı 3-4 parmak kalınlığında dilimledikten sonra fırın poşetinin içine bir kısmını koyup üzerine biraz toz şeker ekleyin. Kabak ve şeker bitene kadar bu işleme devam edin. En son içerisine çubuk tarçın ekleyin ve ağzını kapatıp poşete kürdanla birkaç delik açın. 180 derecede önceden iyice ısıttığımız fırına yerleştirin. 10 dakika sonra alt üst edin. Fırında kabak tatlısı, 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakikada pişirilir. Fırında kabak tatlısı, pekmezle harmanlandığında bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Kabakları porsiyonluk parçalara ayırın ve fırın tepsisine dizin. Üstüne su ve 1 bardak pekmez koyduktan sonra 200 derecede orta kısımda kabaklar yumuşayana dek pişirin. Ara ara kabakları alt üst çevirin ki pekmez her yere eşit dağılsın. 20 dakika kadar pişirin ve ceviz ve tahin ile servis edin. Balkabağı, kültürümüzde sıklıkla çorbalarda kullanılan ve tatlısı yapılan bir sebze olsa da başta Amerika olmak üzere birçok ülkede Cadılar Bayramı’nın vazgeçilmez dekoratif süslerinden bir tanesi. Balkabağını oyarak dekoratif bir görüntü yaratmak bıçak ve el marifeti gerektirdiğinden büyüklerin işi diyebiliriz. Doğru ebatlarda ve renkte bir balkabağı seçmek ise balkabağının oyulmasında büyük rol oynuyor. Balkabağı Nasıl Oyulur? Yazımız için tıklayın. Geçmişte sadece tatlısıyla sınırladığımız bu lezzet, yavaş yavaş nefis balkabaklı tarifler ile soframıza konuk oluyor. Hem görüntüsüyle hem lezzetiyle sofralarınıza renk getirecek balkabaklı tarifleri sizin için bir araya getirdik.

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) bal kabağı, ayıklanmış, uzun dilim
  • 1.5 su bardağı şeker

Servis için

  • 1 su bardağı tahin
  • 2 su bardağı fındık, iri kıyılmış

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balkabaklarını fırın tepsisine dizip, üzerine şeker ilave edin.
  2. En az üç saat, tercihen bir gece üzerini streç film ile kaplayıp bekletin.
  3. Fırını 175 dereceye ısıtın.
  4. 20 dakika fırınlayıp, kabakları çevirip 20 dakika daha fırınlayın.
  5. Oda sıcaklığında soğumaya alın.
  6. Üzerine tahin ve fındık ekleyerek servis edin.

Bu nefis Fırında Kabak Tatlısı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020