En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pirinç Unu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pirinç Unu Tarifi
Pirinç Unu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 5 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 1

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Pirinç Unu Tarifi tam size göre. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere pek çok gıdanın temel bileşeni olan un denildiği zaman akla elbette buğday, kepek, mısır unları gibi günlük hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz türleri geliyor. Faydalı tahıllardan biri olan pirinç ile yapılan un ise kıvam tutturma konusunda mutfaktaki baş yardımcımız diyebiliriz. Pirinç unu nedir derseniz, beyaz ya da esmer pirincin kurutularak öğütülmesiyle üretilen bir besin diyebiliriz. Çeşit çeşit tarif içerisinde kullandığımız pirinç unu, sütlaç, muhallebi, dondurma, pasta gibi yiyeceklerin yanı sıra bebeklerin ek gıdaya geçiş döneminde de mamalarda kullanılan vazgeçilmez yardımcılardan biridir. İçerisindeki vitamin ve minerallerle bebeğin gelişimini desteklerken yutkunma kabiliyetinin gelişmesine de katkıda bulunur. Elbette katkısız ve doğal pirinç unu tercih etmek önemli. Kendi pirinç ununuzu yapmanız ise oldukça pratik ve kolay. Pirinç unu yapılışı nasıldır sorunuzun yanıtı Pirinç Unu tarifimizde… Pirincin ılık suda bekletilip robotta çekilmesi ve sonradan süzülmesiyle sübye adını verdiğimiz pirinç suyu elde edilir. Sütlü tatlılarda kıvam artırması için kullanılır. Pirinç unu yerine nişasta kullanılabilir. Protein ve vitamin bakımından zengin olan pirinç unu, kolajen üretimini desteklediği için özellikle cilde iyi gelebilir. Zeytinyağı, yoğurt, bal gibi malzemelerle karıştırılarak cilde uygulanan pirinç unu nem dengeleyici özelliğe sahiptir. İçerdiği lif, vitamin, kalsiyum ve çinko gibi besin maddeleri ile besleyicidir. Pirinç tozu olarak da adlandırılan pirinç unu, ince öğütülmüş pirinçten yapılan bir undur. Öğütme işlemi sırasında, özellikle kırılmış taneleri kullanmanın bir yoludur. Bu sebeple de hem beyaz hem de kahverengi pirinç taneleri içerir. Her türlü unlu mamulde kullanmak mümkündür. Pirinç unu ve pirinç nişastası ise farklı besinlerdir. Pirinç nişastası, pirinç ekleyerek üretilir. Pirinç unu, pirincin kendisinden öğütülür. Nohut, glüten içermeyen bir bakliyat olması sebebiyle özellikle çölyak hastaları, glütensiz beslenenlerin tercihidir. Hint, Bangladeş, Birmanya, Nepal, Pakistan ve Sri Lanka gibi mutfakların temel malzemesi nohut unu ise, bizim mutfaklarımıza da sık konuk olmaya başladı. Özellikle glütensiz beslenmede mutfaktaki baş yardımcı diyebiliriz. Nohut unu sıklıkla ekmek yapımında kullanılsa nohut ununda humus, krep, kek gibi farklı lezzetler de hazırlamak mümkün. Besin değeri açısından da oldukça zengin nohut unu nasıl yapılır, nohut ununun faydaları nelerdir, nohut unu ile ne yapılır diye soranları tarifimize alıyoruz.

Pirinç Unu Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç

Pirinç Unu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba pirinçleri ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  2. Soğuyana dek bekleyin, süzüp havlu kağıt ile kurutun.
  3. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 8 dakika renk almasına izin vermeden fırınlayın.
  5. Fırından çıkan pirinçleri ikiye ayırın, mutfak robotunda ince bir toz kıvamı alana dek çekin.
  6. Kavanoz ya da kilitli poşette hava almayacak şekilde saklayın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Pirinç Unu Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020