En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Pratik Hamsi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Pratik Hamsi Tarifi
Fırında Pratik Hamsi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Fırında Pratik Hamsi Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Her balığın sofradaki yeri ayrıdır ama Türk insanı için hamsi denilince akan sular durur. Karadeniz ile özdeşlemiş bir balık türü olan hamsi, Marmara sularında da görülür. Genellikle sürüler halinde yaşayan bu balık, ortalama olarak 18 cm boya sahip. Bu boya 4 yıldan sonra ulaşır. Olgunlaştıktan sonra üreyerek yaklaşık 40 bin kadar yumurta bırakabilir. Protein deposu olan hamsi en çok kızartma, fırında, buğulama şeklinde, pilav içinde ya da köfte olarak tüketiliyor. En sevileni kızartma olsa da pişirme esnasında etrafa yaydığı koku ve sonrasındaki meşakkatli süreci dolayısıyla fırında hamsi kızartma daha da tercih edilen bir yemek. Kokusuz ve çıtır çıtır fırında hamsi kızartma için hem lezzetli hem kolay hem de pratik bir tarifle karşınızdayız. Fırında hamsi nasıl yapılır sorunuzun cevabı için püf noktalarını yazımızda görebilirsiniz. Haydi, şimdi Karadeniz’e açılalım… 1 porsiyon Fırında Hamsi sade olarak pişirildiğinde yaklaşık 230 kaloridir. Fırında pişirildiği için sağlıklı bir tercihtir. Fırında patatesli hamsi tarifi için yıkadığınız hamsilerin önce suyunu süzün. Patatesleri küp küp doğrayın. Yeşil soğanları, maydanozu ince kıyın ve üzerine zeytinyağı ile tuz ekleyin. Bu harçtan fırın kabına biraz serpin. Üstüne hamsileri dizin ve harcın kalanını üstüne ekleyin. Dilerseniz iki kat şeklinde de bu işlemi tekrar edebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Hamsi fırında 180 derecede pişer. Hamsi fırında 30 dakikada pişer. Balık mevsimin açılmasıyla sofralarda omega-3’ler yerini almaya başlıyor. Tabii bu aşamada balıklar nasıl temizlenecek ya da ayıklanacak soruları yükseliyor. Hamsi gibi küçük balıklarsa sözü geçen konunun başını çekiyor. Ancak merak etmeyin, çünkü sanılanın aksine hamsi ayıklamak oldukça kolay. Detaylar için buyurun!

Fırında Pratik Hamsi Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) hamsi, ayıklanmış
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı

Fırında Pratik Hamsi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Derin bir tabağın içerisinde mısır unu ve tuzu karıştırın.
  3. Ayıklanmış hamsileri mısır ununa bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerlerine bir fırça ile ayçiçek yağı sürün.
  5. 30 dakika fırınlayın ve servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Fırında Pratik Hamsi Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020