En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hamsi Buğulama Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hamsi Buğulama Tarifi
Hamsi Buğulama Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Hamsi Buğulama Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Yemeklerin su buharı yardımıyla pişirilmesi anlamına gelen buğulama, haşlama yöntemine göre daha sağlıklıdır. Besinlerdeki vitamin ve minerallerin suya geçerek kaybolmasının önüne geçen bu yöntem, dünya mutfağında da sıklıkla kullanılır. Özellikle Çin ve Avrupa mutfaklarında sebzeler bu yöntemle pişirilir. Türk mutfağında ise çok sık kullanılan bir yöntem değildir. Buğulama denilince çoğumuzun aklına balık buğulama, hatta hamsi buğulama gelir. Karadeniz ile özdeşleşmiş bir balık türü olan hamsi, protein deposudur. Hamsi ve sebzelerin bir araya gelerek enfes bir tat kazandığı hamsi buğulama tavada, tencerede, güveçte ya da fırında yapılabiliyor. Hem lezzetli hem kolay hem de pratik olan hamsi buğulama fırında nasıl pişirilir sorunuzun cevabı için püf noktalarını yazımızda görebilirsiniz. 1 Porsiyon Hamsi Buğulama yaklaşık 80 kaloridir. Fosfor, potasyum ve folik asit bakımından zengin olan bu tarif, diyet listeleri için de idealdir. Hamsi buğulama fırında 180 derecede pişer. Hamsi buğulama fırında 25 dakikada pişer. Hamsi buğulamayı tarifimizde olduğu gibi fırında pişirecek şekilde hazırlayın. Bir tencereye yerleştirerek ocak üzerinde kısık ateşte 15 dakika pişirin.   Hamsi buğulama tavada, tencerede, güveçte ya da fırında yapılabiliyor. Klasik olarak soğan, patates, limon, domates, maydanoz ile hazırlanan hamsi buğulama içerisinde dilediğiniz taze sebzelerle başka aromalar katabilirsiniz. Bu sizin damak zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış! Tavasından buğulamasına, kızartmasından pilavına kadar her türlü çeşidi yapılabilen hamsinin fırında pişmişine değiniyoruz. Huzurlarınızda: Fırında Hamsi Böreği. Fish & Chips bu kez Karadeniz rüzgarına kapılıyor! Hamsiden fish & chips tarifi, nar gibi kızarmış balık ve patatesleri aynı tabakta buluşturuyor. Balık mevsimin açılmasıyla sofralarda omega-3’ler yerini almaya başlıyor. Tabii bu aşamada balıklar nasıl temizlenecek ya da ayıklanacak soruları yükseliyor. Hamsi gibi küçük balıklarsa sözü geçen konunun başını çekiyor. Ancak merak etmeyin, çünkü sanılanın aksine hamsi ayıklamak oldukça kolay. Detaylar için buyurun!

Hamsi Buğulama Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) hamsi, ayıklanmış
  • 3 adet soğan, ince dilim doğranmış
  • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 adet limon
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtıp, fırın kabını yağlayın.
  2. Limonu dikine ikiye kesip, ince dilimleyin.
  3.  
  4. Fırın tepsisine soğanları, üzerine balıkları dizin.
  5.  
  6. Limonları üzerine dizip, üzerine yağlı kağıt ile kapatın.
  7.  
  8. Fırın tepsisine kaptakileri ilave edin.
  9. 15′ üstü kapalı, 10 dakika üzeri açık olarak pişirin.
  10.  
  11. Üzerine maydanoz ile sıcak servis edin.
  12.  

Afiyet olsun! Hamsi Buğulama Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020