Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 60 dk
Kaç Kişilik : 4
En lezzetli ve tam kıvamında Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Her balığın sofradaki yeri ayrıdır ama Türk insanı için hamsi denilince akan sular durur. Ülkemizin denizlerinde en çok bulunan balık türü olan hamsi, küçük gövdeleriyle ve parlak renkleriyle Karadeniz ile özdeşleşmiş bir balık türüdür. Protein deposu olan hamsi en çok kızartma, fırında, buğulama şeklinde, pilav içinde ya da köfte olarak tüketilir. Kılçıklı ya da kılçıksız hamsi tava en çok soframıza konuk olan halidir. Çıtır çıtır hamsi tava yapımı için hem lezzetli hem kolay hem de pratik bir tarifle karşınızdayız. Hamsi tava nasıl yapılır sorunuzun cevabı için püf noktaları yazımızda. Haydi, şimdi Karadeniz’e açılalım… En sevileni kızartma olsa da pişirme esnasında etrafa yaydığı koku ve sonrasındaki meşakkatli süreci dolayısıyla fırında hamsi kızartma daha da tercih edilen bir yemek. Yapılışı da çok kolaydır. Mısır ununa bulanan hamsiler 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Çok geniş olmayan balık tavasına hamsilerin kuyrukları ortada kalacak şekilde dizilir. Hamsileri dizdikten sonra pişirmeye başlayabilirsiniz. Balık mevsimin açılmasıyla sofralarda omega-3’ler yerini almaya başlıyor. Tabii bu aşamada balıklar nasıl temizlenecek ya da ayıklanacak soruları yükseliyor. Hamsi gibi küçük balıklar ise sözü geçen konunun başını çekiyor. Ancak merak etmeyin, çünkü sanılanın aksine hamsi ayıklamak oldukça kolay. Özellikle de kılçıksız hamsi tava yapacaksanız detaylar için buyurun!
Afiyet olsun! Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020