En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi tam size göre. İçerdikleri probiyotik bakteriler sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirirken hem hazmı kolaylaştıran hem de bağırsak floramızı zenginleştiren turşu, lezzetli bir fermente besin. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin bizim için artık çok daha önem taşıdığı şu günlerde kırmızı lahana turşusu tarifimiz ile sofranıza hem sağlık hem de renk katacaksınız. Turşu kurmak her yörede farklı yöntemlerle ilerlese de sonuç aynı kapıya çıkıyor. Ama yine de kimisi sadece sirke, kimisi tuz ve su, kimiyse limon ve/veya tuzu koyarak turşu hazırlamayı tercih ediyor. Limon ve sirke ikilemi uzun yıllardır tartışmalara konu olsa da hangisinin daha yararlı olduğundan ziyade damak zevkinize göre tercih yapabilirsiniz. Her sulu yemeğin yanına, burgerlere, sandviçlere çok yakışan kırmızı lahana turşusu lokanta usulü hazırlanarak dışarıda yediklerinizi unutturacak lezzete dönüşebiliyor. Kırmızı lahana turşusunun yapımı için tüm püf noktaları Kırmızı Lahana Turşusu tarifimizde… 100 gram Kırmızı Lahana Turşusu yaklaşık 44 kaloridir. Evde kendi yapacağınız doğal turşular, probiyotik içerdiği için besin kontrolüyle tüketmeniz bağırsak sağlığınız için oldukça faydalıdır.   Güçlü bir antioksidan olan beyaz lahana iltihap önleyici, kalp hastalıkları, karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özelliklere sahiptir. İçerdiği yüksek miktarda A, C ve K vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve kansere karşı korumada görevi vardır. İyi bir lif kaynağı olan lahana, sindirim sistemine yardımcı olur ve kilo vermeyi kolaylaştırabilir. Alkali bir sebze olan lahana B6 vitamini ve folat açısından zengindir. Bitki sterolleri denen kolesterol düşürücü özelliğiyle kötü kolesterolü önlemeye yardımcı olur. Turşuyu yaptıktan sonra buzdolabında yaklaşık 2 ay kadar dayanır.   Her sulu yemeğin yanına yakışan lahana turşusu sofranızda yerini almak için hazır bekliyor. Kuru fasulye, nohut ve mercimek yemeklerinin, yani aslında her türlü bakliyatın yanında gözler ilk olarak onu arıyor. Sebebi ekşiliğinin proteinlerin ağırlığını kesmesi ve yemeklere fazladan bir doku vermesi de diyebiliriz. Beyaz Lahana Turşusu Tarifi için sayfamıza göz atın.

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 15 diş sarımsak
  • 1 kilo (kg) kırmızı lahana
  • 1 adet limon, suyu
  • 3 su bardağı su, kaynatılmış, dinlendirilmiş

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı lahanaları ince kıyın.
  2. Derin bir kaba alıp, üzerine limon suyu, tuz ve üzüm sirkesini ekleyip ve elle iyice yoğurun.
  3. Kavanozları kaynar su ile çalkalayıp durulayın.
  4. İçerisine lahanaları ekleyip üzerini geçecek şekilde ağzına kadar ılıyan suyu ilave edin ve kapağını sıkıca kapatın.
  5. Oda sıcaklığında 3 gün dinlendirin.

Bu nefis Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020