En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tekirdağ Köftesi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tekirdağ Köftesi Tarifi
Tekirdağ Köftesi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Tekirdağ Köftesi Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Trakya mutfağının önde gelen lezzetlerinden biri olan Tekirdağ köftesi, ülkemizin coğrafi işaret tescil belgesi alan özel tatlarından biri. Kullanılacak etten etin işlenişine, köftenin hazırlanışındaki ayrıntılardan pişirilmesine kadar bir dizi ayrıntı Tekirdağ köftesini kendine has yapıyor. Tekirdağ köftesini diğerlerinden ayıran en büyük özellik, Trakya bölgesinin dana etlerinin kullanılarak hazırlanması. Dana etinin döş bölümü kullanılarak hazırlanan köftede kimi zaman but ve boyun eti kullanıldığı da oluyor. Ekmek, soğan ve sarımsaklar parça etle birlikte kıyma makinesinden birkaç kez geçiriliyor ve kıymaya kimyon, tuz, karabiber haricinde baharat konulmuyor. İyice özdeşleşince yoğrulan kıymalar dinlendiriliyor. Tekirdağ köftesinin kendine münhasır şekli ise, parmak şeklinde ve büyüklüğünde olması. Köftelerin mutlaka odun kömürü ateşinde ve oluklu ızgarada pişirilmesi esastır. Ateşin harı sürekli kontrol edilerek, oluklu ızgaraya yağ sürülüyor. Tekirdağ köftesinin pişirildiği ızgaraların alt kısmında ayrıca bir yağ oluğu bulunuyor. köfteler bu yağa bulanıp kızgın ızgarada önce her tarafı dağlanıyor. Böylece etin içi yumuşacık kalıyor. Tekirdağ köftesinin bu elastiki yumuşacık yapısı kendine özgüdür. Bu kıvam ızgara başında pişiren kişinin mahareti ile temin edilir. Sütlü kahve tonlarında bir renge sahip köfteler, zeytinyağlı ve limonlu bir piyaz, Tekirdağ’a özgü acı sos, soğan ve beraberinde ızgarada pişirilmiş yeşil sivri biber ile servis edilir. Tekirdağ köftesi yapımında dana döş ve kuzu döş gibi farklı kıymalar kullanmak yemeğinizin lezzetini arttırırken Tekirdağ köftesi harcı ile hazırlanan kıyma da aslına çok yakın bir lezzet yakalamanızı sağlıyor. Biz bu harca bir de Knorr Kıymalı Tarifler için Baharatlı Çeşni ekleyerek lezzetine lezzet katıyoruz. İçindeki yüksek proteinden dolayı Tekirdağ köftesi sporcuların da gözde yemeklerinden birisi. Enfes Tekirdağ köftesinin nasıl yapıldığını öğrenmek için buyurun tarifimize… Tekirdağ köftesinin ortalama 140 gram olan porsiyonunda 260 kalori bulunuyor. Köfte denilince ilk akla gelenlerden Akçaabat köfteyi etsiz olmaz diyenler için yaptık! Siz de tarifimiz ile kolayca Akçaabat köfteyi evinizde yapabilirsiniz. Tarif için tıklayın!

Tekirdağ Köftesi Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) yağlı dana kıyma, yüzde 70 kıyma, yüzde 30 yağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 adet Knorr Köfte Harcı
  • 1 adet Knorr Kıymalı Tarifler İçin Baharatlı Çeşni
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet soğan, rendelenmiş

Tekirdağ Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı rendeleyip, suyunu iyice sıkın.
  2. Derin bir karıştırma kabına malzemeleri alıp, elle yoğurmaya başlayın.
  3. 15 dakika yoğurun. 
  4. Elleri yağlayıp, hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın.
  5. İki elin arasında düzleyip, yuvarlayıp silindir şekli verin. Bir tepsiye dizip, buzdolabına dinlenmeye alın.
  6. Yağlanmış ızgarada her bir yüzünü ikişer dakika kızartın.
  7. Servis edin.

Bu nefis Tekirdağ Köftesi Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020