En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Prenses Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Prenses Tatlısı Tarifi
Prenses Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

15 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

En lezzetli ve tam kıvamında Prenses Tatlısı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Sinop’ta 55 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen prenses tatlısı, şimdilerin popüler tatlısı haline geldi. Prenses tatlısı Sinop şehrinde 1925 yılında kurulan Şen ailesine ait asırlık pastanede 55 yıl önce üretiliyor. İki tartolet arasına hafif ve özenli krema konulup üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek yenilen prenses tatlısı, Sinop’a gelen ziyaretçilerin mantı ve tescilli Sinop nokulundan sonra en çok tükettiği lezzet. Görüntüsüyle de lezzetiyle de herkesin çok sevdiği prenses tatlısı irmikli de hazırlanabiliyor. Yapılış aşamaları zahmetli görünse de kolay ve pratik bir lezzet aslında. Prenses tatlısı muhallebili olarak hazırlanabiliyor ancak biz prenses tatlısı yapımı için muzlu vanilinli bir karışım ile Carte d’Or Çikolata Sos kullandık. Tarife geçmeden keşfetmek isterseniz cezerye tarifi de hemen burada. 1 dilim prenses tatlısı, ortalama 260 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için dikkatli ve sınırlı şekilde tüketilmelidir.

Prenses Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yumurta, oda sıcaklığında
  • 300 gram (g) un
  • 150 gram (g) şeker
  • 125 gram (g) tereyağı
  • 7 gram (g) kabartma tozu
  • 2 gram (g) tuz

Sosu için

  • 500 mililitre (ml) süt, yarım yağlı
  • 2 adet muz, olgun, ezilmiş
  • 7 gram (g) vanilin

Servis için

  • 2 yemek kaşığı Carte d’Or Çikolata Sos

Prenses Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 160 dereceye ısıtın.
  2. Yumurtaların sarılarını küçük bir kaba ayırıp, beyazlarını derin bir kaba alın.
  3. Yumurta beyazlarına’ tuz ekleyip mikser ile orta hızda 1 dakika çırpın. Şekeri azar azar ekleyerek kabarıp koyu kıvam alana dek çırpın.
  4. Yumurta sarısı, un ve kabartma tozu ekleyip, spatula ile söndürmeden karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serili dikdörtgen kalıba hamuru ekleyip, üzerini düzleyin. 25 dakika pişirin.
  6. Tel üzerine alıp, soğumasını bekleyin. Ters çevirip kağıdı çıkartın.
  7.  
  8. Muz, süt ve vanilini bir sürahiye alın; blender ile pürüzsüz olana dek çekin.
  9. Muzlu süt ile keki ıslatın. Dolapta 1 saat dinlenmeye alın.
  10. Üzerine Carte d’Or Çikolata Sos ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun! Prenses Tatlısı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020