En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Karadut Reçeli Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Karadut Reçeli Tarifi | Videolu Tarif
Karadut Reçeli Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Karadut Reçeli Tarifi | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Yüzyıllardan beri özellikle de alternatif tıpta şifa bulmak amacıyla kullanılan dut; sarı, yeşil ve kara çeşitleriyle Afrika, Asya ve Amerika kıtalarında yetişen bir meyve. Aromatik tadı ve yüksek antioksidan özellikleriyle çok sevilen bu meyve, Anadolu mutfağında da ayrı bir yere sahiptir. Karadut kurutularak, pekmez, pestil, meyve suyu, şerbet, reçel, marmelat olarak pek çok şekilde tüketiliyor. Karadut meyvesi belirli bir oranda şeker içermesine rağmen bu oran düşük olduğu için diyabet hastaları da tariflerinde bu meyve sıklıkla kullanılıyor. Biz de koyu mor rengi ve jöle kıvamı ile herkesin sevdiği karadut ile bir dut reçeli tarifi hazırladık. Karadut ile en kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında, kolay bozulmayan karadut reçeli yapımı için püf noktalarını tarifimizde bulabilirsiniz. Karadut reçeli mayhoş tadıyla tüketmekten keyif aldığımız bir meyve olsa da kıyafetlerimize damladığında birden keyfimiz kaçar… İşte burada sizin için harika bir çözümümüz var! Karadutlu tarifler hazırlamadan önce dut lekesi nasıl çıkar yazımıza göz atmayı unutmayın. Karadut reçeli kadar renkli ve lezzetli üzüm reçeli tarifimize de mutlaka göz atın! Karadutlarınız buzlukta dondurulmuşsa, derin bir kaba döküp buzunun çözülmesini bekleyin. Çözülünce suyunu süzün ve reçel yapımına başlayın. Şekersiz karadut reçelinin yapılışı çok da farklı değil. Karadutların bir süzgeç içerisine alıp, ezmemeye özen göstererek yıkayın ve fazla suyunu alın. Üzerine biraz bal ekleyin ve üstünü kapatarak en az 2 saat, tercihen bir gece dinlendirin. Sonrasında şeker eklemeden klasik reçel tarifini uygulayın. Karadut reçeli, yaklaşık 20 dakika kaynatılır. Uzun süre kaynatarak püre kıvamına gelmemelerine ve dutların ezilmemelerine özen göstermelisiniz. ● Karadut özü itibariyle zengin vitamin ve minerallerden oluşur. ● Karadut reçeli kan basıncını düşürmeye yardımcıdır. ● Mide ağrıları ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarının azalmasına destek olan karadut reçeli, boğazdaki enfeksiyonların iyileşmesine de yardımcı olur. Karadur reçeli hazırlarken kullanacağınız cam kavanozları sterilize etmek için kavanozların girebileceği bir tencerede su kaynatın. Kavanozları kaynayan suyun içerisine tamamı girecek şekilde yerleştirin. Çok kısık ateşte 15 ila 20 dakika kaynatın. Bu işlemin son 5 dakikasında kavanozları da suya atın. İşlem bittikten sonra kavanozları ve kapakları sudan çıkarın ve temiz bir bezin üzerine alarak kurumasını bekleyin. Dilerseniz fırında da sterilizasyon yapabilirsiniz. Bunun için de kavanozları 100 derece fırında 15-20 dakika fırınlayın. Kapakları ise kaynamış suyun içinde 5 dakika daha kaynatarak sterilize edin. 1 çorba kaşığı karadut reçeli 29 kaloridir. Farklı reçel tarifleri olsa da reçelleri genelde rengarenk meyveler ile hazırlıyoruz. Kahvaltı dışında tatlı tariflerinde de kullanabileceğiniz vişne reçeli, mis gibi kokusu ve mayhoş tadıyla sizi mest edecek. Sofranıza farklılık katmak istiyorsanız sizi tarifimize alalım. Aroması kadar rengi de çok sevilen reçeli, dilerseniz marmelat gibi püre halinde, dilerseniz rendeleyerek, dilerseniz de bizim gibi küp doğrayarak yapabilirsiniz. Hazırsanız ayva reçeli tarifimize buyurun. Mevsiminde severek tükettiğimiz armutların lezzetini, yıl boyunca sofralarımıza taşıyacak bir tarifle sizlerleyiz: armut reçeli! Üstelik lifli yapısıyla sindirim sistemini destekleyen ve hazmı kolaylaştıran armut reçelinin faydaları da saymakla bitmiyor…

Karadut Reçeli Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) karadut
  • 500 gram (g) şeker
  • Yarım adet limonun, suyu ve kabuğunun rendesi
  • 2 adet karanfil, tane

Karadut Reçeli Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

  1. Reçel yapılacak kavanozları ve kapakları kaynatıp, temiz bir bezle kurulayın. Kenara alın.
  2. Dutları yıkayıp, suyunu süzün. Büyük bir tencerenin içerisine alıp, üzerine şeker ve karanfilleri ilave edin.
  3. Kapağını kapatıp, oda sıcaklığında en az 6 saat, tercihen bir gece bekletin.
  4. Bekleyen dutları ocağa alıp, orta ateşte kaynatın. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek pişirin.
  5. Kıvamını düz bir tabağa yarım kaşık ekleyip, buzlukta 1 dakika bekleterek bakın. 
  6. Limon suyu ve rendesini ekleyip, karıştırın. Tencerede bekletmeyip, hemen kavanozlara paylaştırın.
  7. Sıcakken ağzını kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek bekletin.

Bu nefis Karadut Reçeli Tarifi | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020