En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Haşhaşlı Börek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Haşhaşlı Börek Tarifi
Haşhaşlı Börek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Haşhaşlı Börek Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Genellikle tatlı ve hamur işleri tariflerinde kullanılan minicik bir tohum olan haşhaş, antik çağdan bu yana ekmek ve türlü türlü unlu mamullerde kullanılır. Bol miktarda demir, bakır, kalsiyum, potasyum, manganez, çinko ve magnezyum içeren haşhaş kalp hastalıklarını önlemesinin yanı sıra kalp sağlığı için gerekli omega-6 yağ asidini de bünyesinde barındırıyor. Yani hem doyurucu hem de besleyici. Afyonkarahisar, Kütahya mutfaklarında sıklıkla kullanılan haşhaş, bu bölgelerde özellikle börek ve çöreklerin vazgeçilmez malzemesi. Çay saatlerine farklı bir lezzet katan haşhaşlı börek, hazır yufkadan yapılabildiği gibi el açması yufka ile farkını ortaya koyup tadının hakkını veriyor. Haşhaşlı böreğin içine ceviz de koyarsanız tadından yenmiyor. Enfes lezzeti bir yana, çay saatleri için hem kolay hem de pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz haşhaşlı börek yapımı için tarifimize buyurun. 1 dilim haşhaşlı börekte 243 kalori bulunuyor. Yapılışında un kullanıldığı için glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar tüketimine dikkat etmeli ya da sınırlandırmalıdır. Hazır yufkadan haşhaşlı börek yapmak sizi hamur yoğurma derdinden kurtarırken hem de hız kazandırır. Bu tarifte, hazır yufkalar sigara böreğinde olduğu gibi üçgen şeklinde parçalara kesilir. Uzun köşesinin ortasına 1 tatlı kaşığı kadar haşhaş ezmesi koyup, kenarlarından katlayarak sarılır. Ucu ıslatılıp, kapatılır. Dilerseniz 170 derecede fırında dilerseniz de tavada yağda kızartabilirsiniz.

Haşhaşlı Börek Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su, ılık
  • 2 su bardağı süt, ılık
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Sos için

  • 1 adet yumurta, çırpılmış

Haşhaşlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve sütü bir sürahiye alıp, parmağını değdirebileceğiniz bir sıcaklığa getirin.
  2. Şekeri ve mayayı ekleyip, karıştırın. 5 dakika kabarması için bekleyin.
  3. Üzerine ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  5. Tezgahı yağlayın. İki bezeye ayırdığınız hamuru elinizle gerdirerek açın.
  6. Üzerine haşhaş serpip, rulo halinde sarın.
  7. Burgu şekli vererek kıvırıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  8. Tepsiyi sıcak bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  9. Üzerine fırça ile çırptığınız yumurtayı sürüp, altı pişip üzeri renk alana dek yaklaşık 40 dakika pişirin.

Bu nefis Haşhaşlı Börek Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020