En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Levrek | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Levrek | Videolu Tarif
Fırında Levrek | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Fırında Levrek | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kış aylarının gelmesiyle birlikte balık tezgahları da dolmaya başladı. A, B1, B2, B6, B12 ve D vitaminlerini içeren levrek balığı da sofraları şenlendirmeye geldi. Fazla uğraşmadan lezzetli bir yemek mi hazırlamak istiyorsunuz? Eğer öyleyse fırında levrek tarifi tam size göre. Levreğin her ne kadar geçiş mevsimlerinde daha bol bulunduğu sanılsa da bu lezzetli balık kış ayları boyunca raflarda kendini bütün gösterişiyle sunuyor. İster doğal deniz levreği ister çiftlik levreği kullanın, sonucundan pişman olmayacaksınız. Peki, levrek fırında alüminyum folyo ile mi, tava ile mi yoksa fırında mı yapılır? Aslında levreği pişirmenin tek bir yolu yok. Bu lezzetli yağlı balık sos ve sebzelerle birlikte bütünleşip fırına atıldığında sağlıklı bir yemek olarak karşınıza çıkıyor. Levrek balığı fırında yapıldığı zaman balığın kokusu da eve sinmiyor. Hem çocuklar hem de diyettekiler için faydalı bu balığı alırken sepetinize çeşitli sebzeler de eklemek isteyebilirsiniz. Mesela biz sepetimize pırasa, kabak, arpacık soğanı, defne yaprağı ekledik tarifimiz için… Tadı damaklarda kalan fırında levrek balığı tarifi için rengarenk bir seçim diyebiliriz. Fırında levreğin yanına mevsim yeşilliklerinden oluşan limonlu ve zeytinyağlı bir salata da şüphesiz iyi gidecektir. Fırında levrek kaç dakikada pişer? Fırında levrek kaç kaloridir? Sizi tarifimize alalım… Pişirme süresi balığın büyüklüğüne ve fırınınızın tipine göre değişebilir. 700-800 gr civarında bir levrek, 200 derecede turbo özelliği olan bir fırın da yaklaşık 25 dakikada pişebilir. Balığınızın piştiğini rengine bakarak anlayabilirsiniz. 300 gramlık Fırında Levrek 291 kaloridir. Balıkseverler için ızgaranın yeri ayrıdır. Izgara, balık etini pişirmenin en pratik ve kolay yöntemlerinden biridir. E her zaman ızgara bulamasak da fırın ızgaraları imdadımıza yetişiyor. Temizlediğiniz levrekleri sıvı yağ, dilediğiniz baharat ya da sos içerisinde 1 saat marine edin. önceden ısttığınız fırının ızgara kısmına balıkları yerleştirip turbo bölümünde 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Dakikalar içerisinde tek kişilik sofranıza gurme bir tat katacak levrek fileto tarifi ile kendinizi şımartabilirsiniz. Bunun için; zeytinyağını bir tavada kızdırıp, levreğin iki tarafına tuz ve karabiber dökerek 3’er dakika pişirmeniz yeterli. Şifa deposu sebzelerle taçlanmış besleyici bir balık ziyafetine kimse hayır diyemez! Sağlıklı ve lezzetli kağıtta levrek tarifi ile sofranızı güzelleştirebilirsiniz. Herkesin kolayca yapabileceği Kağıtta Levrek tarifinin detayları sayfamızda sizi bekliyor. Fırın yemeklerinin tek zor yanıdır temizliği, eğer pişirme esnasında fırının içi ya da kapak camı lekelendiyse hiç endişelenmeyin. Kolay fırın temizliği nasıl yapılır, pratik yolları nelerdir, temizlik için hangi malzemeler kullanılmalıdır öğrenmek için tıklayın!

Fırında Levrek | Videolu Tarif Malzemeleri

  • 2 adet levrek, 4 adet fileto açılmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım adet limon, dilimlenmiş
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için

  • 6 adet çeri domates, ikiye bölünmüş
  • yarım adet pırasa, ince uzun doğranmış
  • 1 adet kabak, çekirdekleri alınmış, uzun ince doğranmış
  • 10 adet arpacık soğan, ikiye bölünmüş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • kalan tüm adet balık kemikleri
  • 2 adet defne yaprağı

Fırında Levrek | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

  1. Levrekleri tuz, zeytinyağı ile 30 dakika marine edin.
  2. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  3. Pişirme kağıdına derisi altta olacak şekilde yerleştirip, üzerine limon dilimi ekleyin.
  4. Kağıdı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
  5. Yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Fırından alıp, kenarda 5 dakika bekletin.
  6. Küçük bir tencereye 2 su bardağı su, arpacık soğan, defne yaprağı ile balık kemiklerini ekleyin.
  7. Kaynayana dek pişirin.
  8. Kaynadıktan sonra orta ateşe alıp, yarısına dek çekmesini bekleyin. Balık kemiklerini çıkartın.
  9. Tavada tereyağını ısıtın, orta ateşte pırasaları ekleyip 2 dakika renk almasına izin vermeden yumuşayana dek kavurun.
  10. Kabak ve domatesleri ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız balık suyunu ekleyip, karıştırın.
  11.  
  12. Levrekleri üzerine hazırladığınız sos ile servis edin.

Bu nefis Fırında Levrek | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020