En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Vişne Reçeli

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Vişne Reçeli
Ev Yapımı Vişne Reçeli

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 1 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ev Yapımı Vişne Reçeli. Yaz mevsiminde pazar tezgahlarında bolca gördüğümüz ve reçel, marmelat, kompostoda sıkça kullandığımız vişne, lezzetinin yanı sıra sağlığımız üzerinde de oldukça olumlu etkilere sahip bir meyve. Özellikle potasyum, lif, C vitamini ve uyku hormonu olarak da bilinen melatonin bakımından zengin bir meyve olan vişne, yüksek antioksidan içeriğiyle enfeksiyonları önlemeye yardımcı oluyor. İçerdiği antioksidanlarla bağışıklık sistemini güçlendiren vişnenin sapları da meyvesi kadar sağlığa faydalı. Sulu ve mayhoş tadıyla kiraz meyvesinden ayırt edilen vişne, çiğ olarak tüketilebilirken kurutarak, dondurarak, komposto, meyve suyu, marmelat ya da reçel yapılarak kullanılabilir. Ancak asit oranı yüksek bir meyve olduğu için fazla tüketildiğinde mide yanmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden dikkatle tüketilmesi öneriliyor. Pek çok çeşidine rastlayabileceğimiz vişnenin Türkiye’de en sevilen türü ise Kütahya vişnesidir. Kış gelince, kapağını açtığınız bir kavanozun size yaz mevsiminin tadını getirsin istemez misiniz? Reçel yapmanın keyifli ama bir o kadar meşakkatli olduğu söylenir. Siz inanmayın böyle şeylere. Rengarenk kavanozların mis kokulu lezzetli dünyasına yol alacağınız reçel tariflerimizle buradayız. Kolay tarifi ile tam kıvamında reçeller hazırlamak için püf noktaları yazımızda… Vişne reçeli kadar renkli ve lezzetli üzüm reçeli tarifimize de mutlaka göz atın! Vişneleriniz buzlukta dondurulmuşsa, derin bir kaba vişneleri döküp buzunun çözülmesini bekleyin. Çözülünce suyunu süzün ve reçel yapımına başlayın. Çözülürken vişneden çıkan suya şeker ilave ederek meyve suyu da yapabilirsiniz. Reçelinizin soğuduktan çok sulu ise, reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Bir diğer yöntem ise reçelinizi tencere içerisinde ya da kavanozladıktan sonra güneşte kıvam alana kadar bekletmek.  1 tatlı kaşığı vişne reçeli 14 kaloridir. Mevsiminde severek tükettiğimiz armutların lezzetini, yıl boyunca sofralarımıza taşıyacak bir tarifle sizlerleyiz: armut reçeli! Üstelik lifli yapısıyla sindirim sistemini destekleyen ve hazmı kolaylaştıran armut reçelinin faydaları da saymakla bitmiyor… Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ev Yapımı Vişne Reçeli Malzemeleri

  • 1,5 kilo (kg) vişne
  • 8 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım adet limon suyu

Ev Yapımı Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Vişneleri yıkayıp, çekirdeklerini ayıklayın. Çekirdeklerini ayırın.
  2. Derin bir kaba alıp, üzerine şeker ekleyin. Streç filmle kapatıp, en az 4 saat tercihen bir gece oda sıcaklığında dinlendirin.
  3. Tencereye alıp, orta ateşte kaynatın.
  4. Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 30 dakika kıvam alana dek karıştırarak pişirin.
  5. Kıvam almaya başlayınca tereyağı ve limon suyunu ekleyin, karıştırın.
  6. Kıvamını kontrol edip, ocaktan alın.
  7. Sıcakken kavanozlayıp, soğumaya bırakın.

Afiyet olsun! Ev Yapımı Vişne Reçeli ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020