En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kuzu Gerdan Haşlama | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kuzu Gerdan Haşlama | Videolu Tarif
Kuzu Gerdan Haşlama | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 90 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kuzu Gerdan Haşlama | Videolu Tarif tam size göre. Et yemeyi sevenler, bir yandan da sebzesiz olmaz diyenler için nefis bir tarifle karşınızdayız: Kuzu Gerdan Haşlama. Özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz Kuzu Gerdan Haşlamayı pilav ile servis ederseniz tadından yenmez! Kuzu Gerdan Haşlama’nın lezzet sırrı, aslında diğer haşlama yemeklerinden farklı bir yöntemle hazırlanmasında… En az 4 saat marine edilmiş kuzu gerdan, önce mühürleniyor ve sonra haşlanıyor. Yani genel pişirme akışının biraz tersi yönünde işliyor aşamaları.  Kuzu Gerdan Haşlama, vitamini bol, lezzetli ve doyurucu bir kemikli et yemeği. Gerdan, kuzu ve dana etinin boyun bölgesinden elde edilen lezzetli bir et. Kuzudan elde edilen gerdan, danaya oranla daha yağlı ve yumuşak oluyor. Haşlama yaparken kuzu gerdan yerine dana gerdan eti de kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Yemeğin daha hızlı pişmesini isterseniz düdüklü tencere daha pratik ve kolay bir yardımcı olacaktır. Sofralarınızda tek başına ana yemek olmaya aday olan sebzeli Kuzu Gerdan Haşlama tarifi nasıl yapılır, düdüklüde kuzu gerdan tarifi nasıl olur diyorsanız, yazımızda detayları görebilirsiniz. Afiyetle! Protein ve demir açısından oldukça zengin olan kuzu gerdan, kemikli yapısı ve ilik dokusu ile et suyuna göre daha faydalı. Çocukların gelişimine de olumlu etki eden kuzu gerdan, A, C, D, E, B6 ve B12 vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, kalsiyum, fosfor, çinko ve sodyum mineralleri içeriyor. Düdüklüde kuzu gerdan tarifi için öncelikle etler yıkanır ve süzülüp tencereye alınır. Etlerin üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Dilerseniz suyunu daha da lezzetlendirmek için tüm soğan ekleyebilirsiniz. Düdüklünün kapağını kapatıp 15 dakika kadar pişirin.   Tarife geçmeden hemen önce, bumbar dolması tarifini de böyle bırakıyoruz!

Kuzu Gerdan Haşlama | Videolu Tarif Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) kuzu gerdan
  • 6 adet bebek patates, dörde bölünmüş
  • 3 adet soğan, dörde bölünmüş
  • 8 adet bebek havuç
  • 2 dal biberiye
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 su bardağı su

Sos için

  • 1 adet Knorr Sarımsaklı ve Kekikli Et Çeşnisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su

Kuzu Gerdan Haşlama | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir kasede Knorr Sarımsaklı ve Kekikli Et Çeşnisi, su ve zeytinyağını karıştırın.
  2. Kuzu gerdanları geniş bir tepsi içerisinde marine edip, buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin.
  3. Döküm tencerenizi yüksek ateşte ısıtıp, yağlayın. Gerdanların her bir yüzünü 2’şer dakika olmak üzere mühürleyip kenara alın.
  4. Havuç ve soğanları ekleyip, orta ateşte 2 dakika kavurun.
  5. Patatesleri ve sonrasında biberiye ve kekikleri ekleyin. Karıştırın. 
  6. Mühürlenen etleri tencereye alıp üzerine su ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte 1 saat pişirin.
  7. Servis edin.

Bu nefis Kuzu Gerdan Haşlama | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020