En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patlıcan Turşusu

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patlıcan Turşusu
Patlıcan Turşusu

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Geleneksel lezzetlerimizden Patlıcan Turşusu, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Turşu, önemli probiyotik kaynaklarından biri olan fermente bir besin. Fermente ürünler ise içerdikleri probiyotik bakteriler sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirirken hem hazmı kolaylaştırıyor hem de bağırsak floramızı zenginleştiriyor. Gerçekçi olalım, artık bağışıklık sistemimizi güçlendirmek bizim için artık çok daha önem taşıyor. Bu yüzden de kışa hazırlık için doğru pazara gidiyor, turşuluklarımızı alıp sevdiğimiz tatların turşularını kuruyoruz. Turşu genelde lahana, salatalık, biber gibi malzemelerden yapılsa da pek çok tarifin assolisti patlıcan, elbette turşu kavanozlarımızda da yerini almaya hazır? Patlıcan, lifli yapısı ve yüksek besin değeri ile dikkat çeken ürünlerden biri. Yüksek lifli yapısıyla sindirim sistemini rahatlatırken, A, B1, B2, C vitaminleri ve kalsiyum, potasyum ve demir minerallerince zengindir. Kıtır kıtır turşular kurmak istiyorsanız öncelikle kaya tuzu ya da deniz tuzuna ihtiyacınız olacak. Limon ve sirke ikilemi uzun yıllardır tartışmalara konu olsa da hangisinin daha yararlı olduğundan ziyade damak zevkinize göre tercih yapabilirsiniz. Turşu kurmak için birkaç ay beklemek istemiyorsanız, sizi hemen pratik tarifimiz ile buluşturalım. nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir sorularının yanıtları tarifimizde saklı…

Patlıcan Turşusu Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) küçük boy patlıcan
  • 1 adet limon

Harcı için

  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates, sert, küp doğranmış
  • 15 diş sarımsak, dilimlenmiş
  • 2 adet kapya biber, küp doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bağlamak için

  • 1 demet maydonoz, sapı

Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların ortasına dikine kısa bir çizik atıp, kaynar suda 2 dakika haşlayın.
  2.  
  3. Soğuk su dolu bir kaba alıp, limon suyunu ekleyin. Soğuyana dek bekletin. Soğuyunca havlu kağıt üzerine alıp suyunu bırakana dek bekletin.
  4. Patlıcanları kaynattığınız suda maydanoz saplarını yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın.
  5. Derin bir kapta sivri biber, kapya biber, sarımsak, maydanoz ve domatesleri üzerine tuz ekleyip karıştırın. Kenara alın.
  6. Harcı patlıcanların içine ekleyip, üzerine kapya biber kapatarak maydanoz sapı ile bağlayın.
  7. Derin bir kavanozun içine yerleştirin.
  8. Bir sürahide su, sirke, tuz, limon kabuğu ve limon suyunu karıştırıp, kavanozun üzerine ekleyin.
  9. Üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
  10. Serin ve ışık almayan bir yerde iki hafta bekletin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Patlıcan Turşusu tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020