En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Kayısı Reçeli

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Kayısı Reçeli
Ev Yapımı Kayısı Reçeli

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 1

Geleneksel lezzetlerimizden Ev Yapımı Kayısı Reçeli, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Güller familyasından olan kayısı, yaş ve kuru olarak tüketilebiliyor ve yüksek besin değeriyle öne çıkıyor. Sarı meyveler grubunda yer alan kayısı, lif içeriği oldukça yüksek olan sağlıklı bir yaz meyvesi. A vitamini ve özellikle de beta karoten içeriğinin oldukça yüksek olması sayesinde antioksidan özellik taşıyor ve bu sayede kansere karşı da koruyucu özellik taşıyor. Kayısının bu özelliklerinden yararlanmanın ve her mevsimde tüketebilmenin en leziz yollarından biri de reçel yapmak. hem kahvaltılarda hem de tatlılarda sos olarak sunabileceğiniz bir lezzet olacaktır. Rengiyle, lezzetiyle ve mis kokusuyla yaz mevsiminin tadını sofranıza taşıyacak , sandığınızdan da kolay hazırlanabiliyor. En az kayısı reçeli kadar kolay hazırlanan, çok seveceğiniz limon reçeli ve elma reçeli tariflerimizi de deneyin! Rengarenk kavanozların mis kokulu lezzetli dünyasına yol alacağınız kolay ve pratik reçel tariflerimiz ile yanınızdayız. tam kıvamında pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kolay tarifi için işte püf noktaları… Kayısı reçeli kadar leziz ve tarçın kokusuyla büyüleyen elma marmeladı tarifimize de mutlaka göz atın!

Ev Yapımı Kayısı Reçeli Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) kayısı, çekirdekleri ile birlikte
  • 4 su bardağı şeker

Reçel için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım adet limon suyu

Ev Yapımı Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları ikiye bölüp derin bir kabın içerisine alın, çekirdeklerini kenara ayırın.
  2.  
  3. Üzerine şeker ekleyip ağzını streç filmle kapatın. En az 4 saat, tercihen bir gece oda sıcaklığında bekletin.
  4. Tencereye alıp, orta ateşte kaynatın.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısıp kıvam alana dek karıştırarak pişirin.
  6. Kıvam almaya başlayınca tereyağı ve limon suyunu ekleyin, pişirmeye devam edin.
  7. Üzerinde köpük kalırsa süzgeç yardımıyla alın.
  8. Altını kapatıp soğumaya alın.

Afiyet olsun! Ev Yapımı Kayısı Reçeli ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020