Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 60 dk
Kaç Kişilik : 12
Geleneksel lezzetlerimizden Kavurmalı Etli Gömme, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Geleneksel Elazığ yani Harput mutfak kültürünün kökleri Oğuzlara dayanıyor. Sofra adabından yemek çeşitliliğine kadar geleneksel özelliklerini halen taşıyan Elazığ mutfağının temelini ise et, tahıl ve süt ürünleri oluşturuyor. Elazığ’da üç öğün yemeğin dışında kuşluk yemeği ve yatsılık denilen, modern deyişle ara öğünler, pestil, ceviz, orcik gibi yiyeceklerin bulunduğu sofralar da açılır. Elazığ kışın zorlu geçtiği yörelerimizden biri. Mevsime, yörenin özelliklerine ve ürettiği ürünlere göre şekillenen yemek çeşitlerinin birçoğu da yalnızca Elazığ yöresine has. de genellikle kış mevsiminde sofraları süsleyen yörenin kendine has meşhur hamur işi yemeği… Elazığ mutfağının en beğenilen lezzetlerinden , yörede kıyma ile de hazırlanabiliyor. Yapımı biraz meşakkatli olan içerisine biz de Knorr Kıymalı Yemekler için Baharatlı Çeşni ile farklı bir boyut kattık. Bu zor ama damak çatlatan yemeği pratik ve daha kolay bir şekilde hazırlayabilmeniz için tüm detaylar Tarifimizde…
Bu nefis Kavurmalı Etli Gömme tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020