En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İncir Tatlısı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İncir Tatlısı
İncir Tatlısı

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

İncir Tatlısı tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Yeryüzünde 80 milyon yıldır var olan incirin tarihi, insanlık tarihinden çok eskilere dayanıyor. Vitamin, mineral ve lifle dolu bir meyve olarak sağlığa faydaları sayısız olan incirin yeryüzünde 750’den fazla türü olduğu söyleniyor. İyileştirici özelliği sayesinde bugüne kadar meyvesinin yanı sıra kabuğu, yaprakları, kökleri ve reçinesi ilaç olarak kullanılmış olan incir aynı zamanda Osmanlı Saray mutfağında tuzlu ve tatlı yemekler içerisine bambaşka bir lezzet katıyor. Reçel, marmelat ve komposto incirin yaygın kullanıldığı tarifler olsa da hem tazesi hem de kurutulmuş olarak tatlı krizlerimizin de kurtarıcısı oluyor.   Damaklarımızı çatlatan , incir çekirdeklerinin ceviz ve pekmezle buluştuğu nefis mi nefis bir tarif. Karamelize tatları sevenlerin de beğenerek tükettiği , dondurma ile birleşince tam bir yaz tatlısına dönüşüyor. Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis ettiğimiz , özellikle yaz aylarında ağır tatlılardan hoşlanmayanlar için birebir. püf noktalarına dikkat edildiğinde kolay ve pratik bir tatlı olabiliyor. Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise malzemelerin tam miktarında kullanılıyor olması. Elbette her yemekte olduğu gibi bu tarifin de tam tadında olabilmesi için mümkün olduğunca kaliteli malzemeler tercih edilmeli. Peki, gelelim bu lezzet bombası nasıl yapılır? Üzerindeki tahini ve serinleten Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile karşınızda tarifi…

İncir Tatlısı Malzemeleri

  • 12 adet taze incir, sert
  • 2 su bardağı ceviz, İri kıyılmış
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet limon kabuğu

Servis için

  • 4 top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma
  • 4 yemek kaşığı tahin

İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. İncirlerin üzerine artı şeklinde kısa ve derin çizikler atın.
  2. Geniş bir tencerede şeker ve pekmezi kaynatın, içine limon kabuğu ve tarçın ekleyin.
  3.  
  4. İncirleri dizip üzerlerine küçük bir kaşık ile cevizleri ilave edin. Kalanını tencerenin içine ekleyin.
  5. Orta ateşte suyunu çekip koyulaşana dek 20 dakika pişirin.
  6.  
  7. Ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  8. Yanına Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma koyun, üzerine tahin ile servis edin.

Bu nefis İncir Tatlısı tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020