En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Belen Tava | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Belen Tava | Videolu Tarif
Belen Tava | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Belen Tava | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Onlarca kültürü tek sofrada birleştiren Hatay, dünyada eşi benzerine az rastlanır bir gastronomi şehri. Hem kültürel hem de lezzet zenginliği ise sadece Antakya’da değil, diğer ilçelerinde de karşımıza çıkıyor. İsmini şehrin Belen ilçesinden alan Belen Tava, şehrin en eski lezzet miraslarından biri. Belen Tava’nın bu kadar meşhur olması sadece lezzetinden ileri gelmiyor. Hikayesi Osmanlı dönemine uzanıyor. Belen Tava, ilçenin İpek Yolu üzerinde bulunması ve Kanuni Sultan Süleyman kervansarayında sevilerek ikram edilen bir yemek olmasından dolayı bugünkü haklı şöhretini yakalıyor. Belen Tava yemeğinin lezzet sırrı, içindeki baharatlar ve pişirme metodunda saklı. Belen Tava yapılışı aslında kolay bir yemek. Küçük kuşbaşı etlerin doğranıp içerisine domates, soğan, sarımsak, biber ve çeşitli baharatlarla renklenen Belen Tava, mümkünse taş fırında pişirilmeli.  Belen Tava, istenirse kıymalı olarak da hazırlanabilir. Kıymalı Belen Tava hazırlanırken malzemeler orta yağlı kıyma ile yoğrulur ve yağlanmış tepsiye bu harç bastırılarak yerleştirilir. Üzerine yeşil biber ve domates dizilerek 210 derecede kızarana kadar pişirilir. Belen Tava yapılışı ile ilgili püf noktalarını videolu anlatımlı tarifimizde görebilirsiniz. Malzemeler hazırsa başlayalım.

Belen Tava | Videolu Tarif Malzemeleri

  • 500 gram (g) dana bonfile, Kuşbaşı doğranmış
  • 125 gram (g) kuyruk yağı, Eritilip, süzülmüş
  • 2 adet kapya biber, Küp doğranmış
  • 4 adet sivribiber, Küp doğranmış
  • 2 adet soğan, Küp doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates, Küp doğranmış

Sos için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • Çeyrek demet maydonoz, İnce kıyılmış

Belen Tava | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  2. Kuyruk yağlarını soğuk tavaya alıp, orta ateşte ocağa alın. Yağ bırakmaya başladığında altını kısıp karıştırarak pişirin.
  3. .
  4. Üzerindeki fazla kuyrukyağı parçalarını süzgeç yardımı ile alıp, yağı bir kavanozun içine soğumaya alın.
  5. Toprak bir fırın tepsisini kuyrukyağı ile yağlayın. İçerisine, hazırladığınız soğan, kapya biber, sivri biber, sarımsak, bonfile, kuyruk yağı, tuz ve karabiber ekleyin.
  6. Bir kap içerisine domates salçasını alıp sıcak su ile karıştırın. Karışımı tepsinize döküp karıştırın ve 30 dakika fırınlayın.
  7. Üzerine maydanoz ekleyerek ile servis edin.

Afiyet olsun! Belen Tava | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020