En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kayısı Kompostosu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kayısı Kompostosu Tarifi
Kayısı Kompostosu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 25 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kayısı Kompostosu Tarifi tam size göre.   Komposto kelimesi, Türkçe’ye İtalyanca’dan girmiş. Bu içeceğe ismini verenler ise karışım anlamına gelen ‘compote’ ile Fransızlar olmuştur. Komposto, kökenleri Orta Çağ Avrupa’sına giden, bütün veya doğranmış meyvelerin bir şerbet ve baharatlar içerisinde pişirilmesi ve servis edilmesi ile yapılan bir tatlıdır. Şerbeti, vanilya, limon veya portakal kabuğu, çubuk tarçın, karanfil, toz badem veya kuru üzümlerle tatlandırılıp, sıcak veya soğuk servis edilebilir. Orta Çağ’da kompostoların, yani şerbetten pişirilen meyvelerin vücuttaki nemi dengelediğine inanılıyordu. Komposto isminin kökü Latince yine karışım anlamına gelen ‘compositus’dan gelir. Orta Çağ İngiltere’sinde ziyafetlerin sonunda veya 3 tabaklık bir servisin, ikinci veya üçüncü tabağı olarak servis edilirmiş. Rönesans’ta yemeğin sonunda soğutulmuş olarak servis edilirmiş. Hazırlaması kolay ve içeriğinde herhangi bir süt ürünü bulunmadığı için Avrupa’da yaşayan Yahudiler’in mutfaklarının vazgeçilmezi olmuş. Gelelim Türkiye’ye, sıcak yaz günlerinin, Ramazan yemeklerinin ve hasta yataklarının vazgeçilmezi olan kompostoyu sevmeyen yoktur. Hem serinletir, hem de içindeki şeker ve meyvelerle insana hızlı bir enerji verir. Kompostoyu kim sevmez ki? O zaman mutfağa geçelim ve yaz ile birlikte manavlara dönen kayısılardan alalım ve kayısı kompostosu yapmaya başlayalım!

Kayısı Kompostosu Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) taze kayısı
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı karanfil
  • 3 adet çubuk tarçın

Kayısı Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları iyice yıkayın ve temizleyin. 
  2. Su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Daha sonra kayısıları ilave edip kayısılar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. 
  3. Altını kapadıktan sonra çubuk tarçınları ve karanfili ekleyin. Bir kavanozda ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın. 
  4.  

Bu nefis Kayısı Kompostosu Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020