En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Köz Patlıcan

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Köz Patlıcan
Fırında Köz Patlıcan

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Fırında Köz Patlıcan, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Köz patlıcan hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Patlıcan közlemek evde rahatça yapabileceğiniz bir tarif bu sebeple gözünüz hiç korkmasın. Tek yapmanız gereken iri patlıcanlar bulmak onları ortadan ikiye kesmek ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizmek. Üzerineyse biraz zeytinyağı ve biraz tuz.  Fırında karnıyarık tarifi ve karnıyarık tarifi de keşfetmeniz gereken tariflerimizden! Okurken çok hızlı çünkü yapması da öyle. İlk dikkat etmeniz gereken nokta patlıcanları yüksek ısıda pişirmek. Fırının iyice ısınmış olmasına dikkat etmeniz oldukça önemli. Çünkü patlıcanların suyunu salmaması gerekiyor. Suyunu saldığı takdirde istenilen kıvamdan daha sulu bir kıvam elde ediliyor. Bu da hazırlayacağınız tariflerdeki köz tadını azaltıyor. Köz tadının yoğun hissedilmesi için yüksek ısıda patlıcanların suyunun hızlıca buharlaşması önemli noktalar arasında. Bu sebeple fırını öncelikli yakmaya dikkat edin. Patlıcanları zaten oldukça pratik bir şekilde hazırlayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun. Sebzelere köz lezzetinin yakıştığı konusunda hepimiz hemfikiriz! Öyleyse pratik bir fırında közleme tarifine daha ne dersiniz? Biber közlemenin en kolay ve temiz yolu: fırında biber közleme! Kırmızı biber fırında nasıl közlenir derseniz, tek yapmanız gereken biberlerin üzerine birer çentik atıp fırına vermek. Detaylar ise tarifimize!

Fırında Köz Patlıcan Malzemeleri

  • 4 adet bostan patlıcan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Fırında Köz Patlıcan Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların saplarını kesmeden ortadan ikiye kesin. 
  2. Patlıcanları düz bir tepsiye dizip, iç kısımlarına çizik atıp üzerine tuz serpin. Suyunu bırakana dek bekletin.
  3. Bu sırada fırını 250 dereceye kadar ayarlayın. 
  4. Suyunu bırakan patlıcanları sudan geçirip, süzün.
  5. Kurulayın ve fırın kağıdı serdiğiniz iki tepsiye tek sıra halinde yerleşirin. 
  6. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin, fırça yardımıyla sürerek her yere gelmesini sağlayın. 
  7. İlk 15 dakika fırında 250 derecede sıcaklıkta, 40-45 dakika kadar da 190 dercede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  8. İçlerinin pişip pişmediğini anlamak için çatal batırarak kontrol edin. 
  9. İçleri yumuşamışsa patlıcanlar pişmiş demektir. 
  10. Eğer patlıcanlar sert geliyorsa, fırın sıcaklığını 170 dereceye ayarlayıp 10 dakika daha pişirebilirsiniz. 
  11. Patlıcanları fırından çıkardıktan sonra kaşık yardımıyla sıyırabilirsiniz. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Fırında Köz Patlıcan ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020