Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Elma Kompostosu Tarifi tam size göre. Komposto ya da hoşaf, meyvelerin şekerli su ile kaynatılması yöntemiyle hazırlanan tatlı bir içecek. Osmanlı Mutfağında “hoşaf” adıyla bilinen bu lezzet, Slav ülkelerinde de “kompot” veya “komposto” olarak bilinir. Çeşitli baharatlarla da tatlandırabileceğiniz bu lezzet, özellikle Ramazan aylarında başlangıç olarak servis edilir. Sıcak yaz aylarında, ferahlatıcı lezzetiyle sofralarınıza renk katar. Elma kompostosunu veya diğer kompostoları şekersiz olarak, bal ile de hazırlayabilirsiniz. Konserveleyip uzun süre kullanabilirsiniz. Elma kompostosu yaparken çok sert ve ekşi olmayan elmalar tercih edilmelidir. Elma ya da ayva gibi meyvelerden komposto yapılacağı zaman şekerli suyla birlikte kaynatmanız gerekiyor, zira meyvelerin yumuşak olması önemli. Yumuşak meyveler kullanıyorsanız bu kural geçerli değil. Şekerli su kaynadıktan sonra da meyvelerin kaynayan suyun içerisine ekleyebilirsiniz. Siz elmaları soymaya başlarken, birkaç püf noktasını da paylaşalım. Komposto severler için vişne kompostosu tarifi, çilek kompostosu tarifi, şeftali kompostosu tarifi ve erik kompostosu tarifini de böyle bırakıyoruz! Bir porsiyon Elma Kompostosu (340 gram), yaklaşık 190 kaloridir. İçerisinde 41.68 gram karbonhidrat, 0.55 gram protein, 0.61 gram yağ bulunur.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Elma Kompostosu Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020