En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Vişne Kompostosu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Vişne Kompostosu Tarifi
Vişne Kompostosu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Vişne Kompostosu Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Komposto, meyvenin bol olduğu yaz mevsiminin vazgeçilmez ferahlatıcılarından… Üstelik mevsiminde toplanan taze meyvelerle hazırlandığında, aromasını çok daha fazla hissettiriyor ve besleyiciliği artıyor. Taze meyvelerin şerbetle kaynayarak rengini ve aromasını verdiği bu içecek, genelde soğuk tüketiliyor. Kompostonun kuru meyvelerden hazırlanan haline ise hoşaf deniyor. Hoşafın nasıl hazırladığına bakmak isterseniz buraya, tarife devam etmek içinse aşağıya bekleniyorsunuz. Hazırsanız, vişnelerin çekirdeklerini ayıklayarak başlayabilirsiniz! Taze vişne kullanacaksanız çekirdeklerini çıkarmayın; dondurulmuş vişne kullanacaksanız da buzunu çözdürmeden direkt şerbet karışımına ekleyin. Dağılmaması için fazla kaynatmamaya dikkat edin. Komposto pişirirken kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Komposto severler için çilek kompostosu tarifi, elma kompostosu tarifi, şeftali kompostosu tarifi ve erik kompostosu tarifini de böyle bırakıyoruz! Harika bir vişne kompostosu yaptınız ve buzdolabında dinlendirmeye bırakırken bir de ne gördünüz? Halınızda kırmızı küçük damlacıklar… Vişneli tarifleri denerken etrafa vişne suyu sıçraması çok doğal ve eğer doğru yöntemi biliyorsanız lekeyi çıkarması da çok basit. Vişne suyu lekesi nasıl çıkar öğrenmek için hemen tıklayın! Bir porsiyon Vişne Kompostosu (290 gram), yaklaşık 210 kaloridir. İçerisin de 44.69 gram karbonhidrat, 0.75 gram protein, 0.33 gram yağ bulunmaktadır. Şeker oranı ve karbonhidrat içeriği yüksek olduğundan, kilo verme sürecindeyseniz porsiyon kontrolüyle tüketmeniz önerilir.

Vişne Kompostosu Tarifi Malzemeleri

  • 800 gram (g) vişne
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Vişne Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayıkladığınız vişneleri bol suda yıkayın ve sularını süzdürün. 
  2. Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın, çırpma teliyle şeker eriyene kadar çırpın.  
  3. Çubuk tarçın ve karanfil ilave edin. 
  4. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına vişne tanelerini ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. 
  5. Çubuk tarçın ve karanfilleri içerisinden çıkarın. Oda ısısına getirdiğiniz kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Vişne Kompostosu Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020