En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Peynirli Sodalı Börek

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Peynirli Sodalı Börek
Peynirli Sodalı Börek

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 50 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 5

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Peynirli Sodalı Börek tam size göre. En çok sevilen börekler arasında her zaman sodalı börekler oluyor. Neden mi? Tarife doğru ilerleyin, anlatalım.  Soda içerisindeki minareller sayesinde ve içeriğindeki asitle böreğinizi kabarmasını sağlıyor. Bunu yaparken de yufkayla hazırlanan tariflerin el açması börekler kadar lezzetli olabileceğini kanıtlıyor. Soda kullanmak istemiyorsunuz diyelim. Böreğin çıtır olması için nelere dikkat etmek gerekir? Cevaplıyoruz. Yufkaların arasına hazırladığınız sütlü ya da yoğurtlu karışımdan sürün.  Üzerine yumurta çırpın ve sıvı yağla birlikte karıştırarak böreğin üzerine gezdirin.  Hazırladığınız sütlü harcı böreğin her yerinin çekmesi gerekiyor bu sebeple böreği pişirmeden önce mutlaka dilimleyin.  Soda her zaman böreğinizi daha çıtır olmasını sağlayacaktır, bu sebeple siz her ihtimale karşı dolapta bir soda bulundurun.  Hazırsanız yufkaları çıkarın.  Dilimize İngilizcede “pasta” anlamına gelen “cake” sözcüğünden geçen kek, şüphesiz yaş ayırt etmeden kendini sevdiren bir hamur işidir. Uyarlanan sözcük anlamıyla kullanılmasa da tesadüf odur ki, klasik kek, aynı zamanda hemen hemen bütün pastaların ilk aşaması, temel malzemesidir. Bir pasta yapmak üzere kolları sıvayan herkes ilk önce sade ya da kakaolu klasik bir kek pişirerek, lezzetli bir pasta tabanı hazırlar. Hatta kek bazen kimi tatlıların da dolgu malzemesi olur. İçine meyve parçacıkları, çikolata, kakao, yemiş ekleyerek pişirilen her kek, yine sade kek tarifinin türevleridir; zira klasik kek için temel malzemeler aynıdır. İster kek olarak yenmek üzere hazırlansın, ister pasta tabanı olmak üzere yola çıkılsın, amaç kalıpta kek yapmaktır. İşte püf noktaları… Mutfakta usta olmayan herkes kek yaparken aynı korkuyu yaşar: “Ya kabarmazsa!”. Dünyanın sonu olmamakla birlikte, zamana, malzemeye verilen emeğe yazık olması bakımından pek de hoş bir mutfak deneyimi olmaz gerçekten. Şu başlıkta görmüş olduğunuz Sodalı Kek Tarifi, mutfakta sünger gibi bir kekin garantisi olacak, yani kabarma garantili! Börek, sıradan bir yufkanın içine koyduğunuz birbirinden farklı harçlarla damağınızı o coğrafyadan bu coğrafyaya taşıyan çıtır çıtır bir lezzettir. Peki, kolay ev böreği yapmak ister misiniz? Hazır yufka ile hem pratik hem de lezzetli bir börek yapabilirsiniz. Soda ekleyeceğiniz börekler ise hem kabarık hem de puf puf olacaktır. Hamur açacak vaktiniz yok ve canınız börek istiyorsa, hazır yufka ile patatesli börek tarifinin püf noktaları yazımızda. Hamur işlerinin kraliçesi börekler, mutfakların en incelikli ve lezzetli tarifleriyle zenginleşmiş. Fırında, yağda kızartılarak, sac üzerinde, ızgarada pişirilen börekler, içine et, sebze, peynir harçları eklenerek hazırlananlar, kocaman tepsilere yayılanlar, bohça gibi kapatılanlar, şekerle yenenler, ekmek hamurundan, sulu hamurdan, yufkadan yapılanlar, artık hepsi börek kategorisinin altında! Bizim Tavuklu Börek Tarifi, ise börek kategorisinin hem pratik hem de çok lezzetli kalemlerinden biri. Tavuklu Börek Tarifi yapımı kolay, malzeme temini uğraştırmayan, ele güne mahcup etmeyen tariflerinizden biri olmaya aday.

Peynirli Sodalı Börek Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 6 adet taze yufka
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • 3 adet şişe soda

    İç Harcı için

    • 500 gram (g) beyaz peynir

    üzeri için

    • 2 tatlı kaşığı Knorr Susam

    Peynirli Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın. 
    2.  
    3. Fırın tepsisini yağlayıp, bir adet yufkayı dışarı taşacak şekilde yayın.
    4.  
    5. Yumurta, ayçiçek yağı ve sodayı karıştırın. 
    6.  
    7. Yufkanın üzerine fırça ile sürüp, bir yufka daha yayın. Üzerine sostan sürün, bir kat daha yufka ekleyip, sostan sürün. 
    8.  
    9. Beyaz peyniri ufalayarak yayıp, sos sürün ve kalan yufkaları soslayarak dizin. 
    10.  
    11. Son yufkayı ekledikten sonra, dışarı taşan yufkayı böreğin üzerine kapatın ve bıçakla dilimleyin.
    12.  
    13. Kalan sosu üzerine döküp, susam serpin. Altı ve üstü renk alana dek yaklaşık 45′ pişirin.
    14.  

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Peynirli Sodalı Börek ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020