En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kedidili Tatlısı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kedidili Tatlısı
Kedidili Tatlısı

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Kedidili Tatlısı yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kedi dili, Avrupa, Asya ve Güney Amerika’da yapılan küçük bir bisküvidir. Yumurta beyazı, un, şeker ve vanilya ile yapılır; bazen tereyağı, sütlü veya bitter çikolata ilavesi de yapılabilir. Servis edilirken muhallebi, çikolata, jöle ve benzerleri ile birleştirilir. Çikolatalı kedi dili, 1900’den önce Avusturya’da ilk defa yapıldı. Anca Macarlar kedi dilini sahiplenir ve İsviçre doğumlu Macar pastacı, Emil Gerbeaud tarafından 1880’in sonlarına doğru ilk defa yapıldığını söylerler. Orta Avrupa’da ilk defa yapılmasına rağmen, Türkiye’de kedi dili bizim için bir İtalyan tatlısı olan Tiramisu demektir. Tiramisu yaparken, kremalar arası katman olarak bazen ince bir kek dilimi kullanılır, ancak Tiramisu’nun güzeli, kahve likörü veya koyu bir espressoya batırılmış kedi dili ile yapılır. Öncelikle kedi dilini evde de yapabileceğinizi söyleyerek başlayalım. Eğer kendiniz yapacaksanız, bisküvilerin fırında çok pişmemesine dikkat etmelisiniz. Altı kızarıp, üstü de hafif renk alınca fırından alın. kedi dili bisküvilere dokunduğunuzda hala yumuşak olacaktır. Merak etmeyin fırından çıkınca, dışarıda soğurken tam kurabiye kıvamı alacaktır. Kedi dili ile yapabileceğiniz tatlıların başında Tiramisu gelir, usta bir pastacıyım derseniz, Charlotte pasta diğer akla gelen tatlıdır. Bunların dışında; neredeyse tüm dondurmalar ve kremalı tatlıların içine koyabilirsiniz. Kedidilini Tiramisu veya Charlotte pasta gibi bir tatlıda kullanmayacaksanız; beraberinde servis edebileceğiniz en güzel şey kahve olacaktır. İyi bir filtre kahve veya espressoya kimse hayır diyemez. Ancak baristalık yeteneklerinizi gösterecek Evde Latte Macchiato veya Yer Fıstığı Ezmeli Espresso Shake’in unutulmazlardan olacaklarına eminiz. Muhallebili kek tarifi de tadına doyamayacağınız tariflerimizden. Keşfetmeyi unutmayın!

Kedidili Tatlısı Malzemeleri

  • 24 adet kedidili bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1,5 su bardağı süt

Sosu için

  • 1 adet Carte d’Or Çikolata Sos

Muhallebisi için

  • 1 su bardağı un
  • 1 litre (l) süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kedidili Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Kedi dillerini kahveli ılık sütle ıslatarak bir servis tabağına dizin. 
  2. Kedi dillerinin şekerli kısımlarının tamamen ıslandığından emin olun.
  3. Kedi dillerinin şekerli kısmı yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. 
  4. Ardından muhallebiyi hazırlamaya başlayın, vanilin ve tereyağı hariç tüm malzemeleri pişirin.
  5. Muhallebi kıvam aldıktan ve kaynadıktan sonra vanilini ve tereyağını ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştırın.
  6. Pişen muhallebiyi 5 dakika dinlendirdikten sonra kedi dillerinin üzerine bir kaşık yardımıyla yayın.
  7. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu üzerine gezdirin ve buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Afiyet olsun! Kedidili Tatlısı ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020