Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Et Haşlama Tarifi. Et suyunda pişen sebzeler, limonun kattığı hafif ekşi tat… Et Haşlama, sofralarınızda tek başına ana yemek olmaya aday!Özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir tarif. Vitamini bol, lezzetli ve doyurucu bir tarif arıyorsanız Et Haşlama tam aradığınız tarif olacak. Kemikli et yemeği olarak da hazırlanabilen Et Haşlama tarifinde dilerseniz kuzu eti dilerseniz de dana eti kullanabilirsiniz. Yemeğin daha hızlı pişmesini isterseniz düdüklüde de pişirebilirsiniz. Haşlama eti sade olarak hazırlayabileceğiniz gibi terbiyeli olarak veya salçalı olarak da pişirebilirsiniz. Lokum kıvamında bir et istiyorsanız merak etmeyin, hazırlaması da pişirmesi de gayet pratik. Düdüklü tencerede et haşlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, eğer etiniz az yağlıysa 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklemektir. Etleri yıkadıktan sonra süzdüğünüz etleri düdüklüye alın, daha sonra etlerin üzerini örtecek kadar su ilave edin. Bu aşamada dilerseniz suyunu daha da lezzetlendirmek için tüm soğan, sarımsak, defne yaprağı veya kekik ekleyebilirsiniz. Düdüklünün kapağını kapatıp 15 dakika kadar pişmeye bırakın ve ardından kontrol edin. Eğer et haşlamanızı terbiyeli olarak hazırlamak isterseniz 1 cam kasede yoğurt, limon suyu, un ve yumurta sarısını iyice çırpın. Etin suyundan bir kepçe alıp terbiyenizin ılınmasını sağlayın. Ardından ılınan terbiyeyi etinize yavaşça ekleyerek karıştırın. 4-5 dakika terbiye ile pişirdikten sonra servis yapın. Bir porsiyon Et Haşlama yaklaşık 195 kaloridir. Ayrıca içerisinde 3.91 gram karbonhidrat, 26.95 gram protein, 7.88 gram yağ bulunur. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Afiyet olsun! Et Haşlama Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020