Hazırlama Süresi : 25 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Kaç Kişilik : 4
Tavuk Şiş Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Büyük küçük herkesin severek yediği Tavuk Şiş tarifi en pratik haliyle karşınızda! En az mangalda yapmış kadar lezzetli ve doyurucu bir ana yemek sizleri bekliyor. Fırında, kurutmadan hazırlayabileceğiniz Tavuk Şiş yanına tek ihtiyacınız olan lavaş ve yanına eşlik edecek bir salata yeterli olacak. Ayrıca tavuş şişleri fırında, döküm tavada veya ızgarada pişirebilirsiniz. Dilerseniz yanına bol tereyağlı pirinç pilavı da uyumlu olur. Yumuşacık, ağızda dağılan Tavuk Şiş hazırlamak için işin sırrı doğru marinasyon. Tıpkı dışarıda yediğiniz lezzette bir tavuk pişirmek istiyorsanız püf noktaları ve adımlarını doğru şekilde yapmaya özen gösterin. Tavuğun yumuşak olmasını istiyorsanız yapmanız gereken geniş bir kapta tavukları sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, sarımsak, tuz, kekik, pul biber, salça ve kimyonla karıştırdıktan sonra buzdolabında en az iki saat kadar bekletin. Eğer vaktiniz varsa bir akşam önceden hazırlarsanız daha da lezzetli olacaktır. Bir porsiyon tavuk şiş (165 gram), yaklaşık 208 kaloridir. İçerisinde 3.35 gram karbonhidrat, 30.52 gram protein, 7.9 gram yağ bulunmaktadır. Protein oranı yüksek ve karbonhidrat oranı düşük olduğu için diyet yaparken uzun süre tok tutar. Kilo kaybetme sürecinde önerilir.
Afiyet olsun! Tavuk Şiş Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020