En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Şiş Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Şiş Tarifi
Tavuk Şiş Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Tavuk Şiş Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Büyük küçük herkesin severek yediği Tavuk Şiş tarifi en pratik haliyle karşınızda! En az mangalda yapmış kadar lezzetli ve doyurucu bir ana yemek sizleri bekliyor. Fırında, kurutmadan hazırlayabileceğiniz Tavuk Şiş yanına tek ihtiyacınız olan lavaş ve yanına eşlik edecek bir salata yeterli olacak. Ayrıca tavuş şişleri fırında, döküm tavada veya ızgarada pişirebilirsiniz. Dilerseniz yanına bol tereyağlı pirinç pilavı da uyumlu olur. Yumuşacık, ağızda dağılan Tavuk Şiş hazırlamak için işin sırrı doğru marinasyon. Tıpkı dışarıda yediğiniz lezzette bir tavuk pişirmek istiyorsanız püf noktaları ve adımlarını doğru şekilde yapmaya özen gösterin. Tavuğun yumuşak olmasını istiyorsanız yapmanız gereken geniş bir kapta tavukları sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, sarımsak, tuz, kekik, pul biber, salça ve kimyonla karıştırdıktan sonra buzdolabında en az iki saat kadar bekletin. Eğer vaktiniz varsa bir akşam önceden hazırlarsanız daha da lezzetli olacaktır. Bir porsiyon tavuk şiş (165 gram), yaklaşık 208 kaloridir. İçerisinde 3.35 gram karbonhidrat, 30.52 gram protein, 7.9 gram yağ bulunmaktadır. Protein oranı yüksek ve karbonhidrat oranı düşük olduğu için diyet yaparken uzun süre tok tutar. Kilo kaybetme sürecinde önerilir.

Tavuk Şiş Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) kemiksiz tavuk göğüs

Marinasyon için

  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 diş sarımsak
  • çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Kimyon

Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kabın içerisine marine için hazırladığınız sosu ve tavukları ekleyin. Karıştırın.
  2. İki saat kadar buzdolabında dinlenmesi için buzdolabında tavukları bekletin.  
  3. Daha sonra hazır hale gelen tavukları şişe dizip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.   
  4. 180 derece ızgara modunda ayarlanan fırının üst rafında arada çevirerek yaklaşık 20′ pişirin.

Afiyet olsun! Tavuk Şiş Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020