En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çıtır Tavuk Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çıtır Tavuk Tarifi
Çıtır Tavuk Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 2

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Çıtır Tavuk Tarifi.   Çıtır tavuk fast food restoranları ile hayatımıza girmiş bir yemektir. Türkiye mutfağında galeta ununa bulanıp, kızartılarak yapılan bir çok yemek var tabi. Ancak çıtır tavuk gerek panelenmesi, gerekse sosu ve servisi ile oldukça Amerikalı bir yemektir. Bu kadar lezzetli bir yemeğin, ne yazık ki ayrımcı bir hikayesi vardır. Batı Afrika’dan, Amerika’ya gemilerle siyahi halk getirilip, bölgedeki beyaz halkın arsalarında ve evlerinde çalıştırılmış. Amerika’nın en büyük ayıbı olarak kabul edilen bu ayrımcı yaklaşımın sonucunda, blues ve caz müzik, bir de burada bahsettiğimiz çıtır tavuk çıkmıştır. Dana eti gibi daha pahalı etler yerine, onlara üretimi daha kolay ve daha uygun fiyatlı olan tavuk eti kalırmış genelde. Onlar da doyurucu olması için, tavuk etini paneleyip kızartarak, yanına mısır ve patates ile servis ederlermiş. Amerika’da ayrımcılığın bitmesi ile, çıtır tavuk iyice popülerleşiyor ve özellikle güneyde bütün halkın mutfağına girmeye başlıyor. Önce tüm Amerika, sonra da tüm dünyaya yayılması ile fast food zincirleri ile oluyor. Günümüzde Bağımsızlık Günü, gibi özel günlerin yemeği olarak da servis edilir. Galeta unu veya panko ile panelenen kızartmalardan farklı olarak, çıtır tavuk yaparken bir tür hamur hazırlıyorsunuz. Hamur denildiğinde aklınıza kek veya kurabiye gelebilir, ancak su, soda, süt ile un ve benzeri bir ürün birleştiği her durumda, oluşan karışıma hamur diyoruz. Fish and chips ve tempura gibi kızartmalar da, bir tür hamura bulanarak yapılır. Tavukları paneleyeceğiniz hamur, kek hamurundan cıvık, krep hamuru gibi akışkan bir kıvamda olacaktır. Bu tarz yemeklerde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; tavuk etini hamura buladıktan üzerindeki fazlalığı akıtın. Yoksa çok kalın bir hamur ile kaplı olur ve çok az yenilebilir. Buharda pişirilmiş, sotelenmiş veya haşlanmış yemeklerin lezzetli ve aynı zamanda hafif olduğunu kimse inkar edemez, ancak kızartmaya kim hayır diyebilir ki? Mutfağa geçelim ve çıtır tavuk yapmaya başlayalım! Çıtır tavuk servis ederken, klasik versiyondan şaşmanızı öneriyoruz. Çıtır çıtır patates kızartması ve Gravy sos, ihtiyacınız olan iki şey. Tarife geçmeden önce kremalı tavuk tarifi, tavuk bonfile tarifi ve tavuk tantuni tarifini de böyle bırakıyoruz!                   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Çıtır Tavuk Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 500 gram (g) kemilkli tavuk parçaları, kalça, kanat ya da baget
    • 1 adet soda
    • 4-5 yemek kaşığı un
    • 4 adet yumurta
    • 5 su bardağı mısır gevreği, ufaltılmış
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 adet Calve Ketçap

    Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tavukları sodaya bulayın ve en az yarım saat buzdolabında bekletin. 
    2.  
    3. Mısır gevreğini ufalayın tuz ve karabiberle harmanlayın.  
    4. Diğer tarafta tavukları bulayacağınız yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Diğer kaseye un ve mısır gevreğini ayrıştırarak koyun. 
    5. Tavukları önce una, yumurtaya ve en son mısır gevreğine bulayın. 
    6. Kızgın yağda eşit kızarıncaya kadar kızartın. 
    7. Yanında ketçap ile servis edin.

    Afiyet olsun! Çıtır Tavuk Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020