En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Evde Makarna Hamuru Nasıl Açılır?

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Evde Makarna Hamuru Nasıl Açılır?
Evde Makarna Hamuru Nasıl Açılır?

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 5 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 3

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Evde Makarna Hamuru Nasıl Açılır? tam size göre. Evde kendi taze makarna hamurunuzu bir kez hazırladığınızda bir daha paket makarna yemek istemeyeceğiniz garantili. Kuru ve taze makarna arasındaki en temel farklılık içeriğindeki malzeme. Taze makarna hamuru yapımında mutlaka yumurta kullanılır. Ortaya çıkan hamur daha doyurucu, besleyicidir. Kuru makarna durum buğdayı veya irmikle yapılırken taze makarnada ‘İtalyan tipi 00’ diye adlandırılan ince un çeşidi kullanılır. Pek çok tarifte un ve irmik birlikte yer alabilir. Son derece basit ve her zaman elinizin altında bulunan malzemeleri bir araya getirerek kolaylıkla taze makarna yapabilir, yaratıcılığınızı kullanarak hazırlayacağınız soslarla ortaya farklı lezzetler çıkarabilirsiniz. Taze makarna kuru makarnaya göre çok daha hızlı pişecektir. Süre konusunda dikkatli olmayı ihmal etmeyin. Un seçimi makarna hamuru yapımında önem taşıyor. Beyaz un, makarnanızı dilediğiniz şekilde hazırlayıp şekil vermenize olanak tanır. Makarna yapımında uzmanlığa doğru giden yolda farklı un karışımları da deneyebilirsiniz. Bu kısımda en çok dikkat etmeniz gereken detay hamurun elastik kalmaya devam etmesidir. Tam buğday unu gibi unlar hamurunuzun sert olmasına sebep olabilir. Burada dengeyi yumurta kullanımı ile sağlayabilirsiniz. İlk kez deniyorsanız farklı oranlarda küçük hamur topları yaparak deneysel çalışabilirsiniz.  Ev yapımı makarna, hazır makarnalara göre çok daha kolay pişer. Bu sebeple derin bir tencerede makarna hamurlarınızı 3-4 dakika haşladıktan sonra soslayıp taze taze tüketmeniz tavsiye ediliyor. Patlıcanlı makarnada olduğu gibi sebzeli soslar taze makarnanıza çok yakışacaktır!

Evde Makarna Hamuru Nasıl Açılır? Malzemeleri

  • 500 gram (g) un
  • 3 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Evde Makarna Hamuru Nasıl Açılır? Nasıl Yapılır?

  1. Unu tuzla birlikte karıştırın. Düz ve temiz bir tezgaha yığın. Ortasına geniş bir çukur açın. Yumurtaları ortaya kırın ve zeytinyağını ekleyin.
  2. El çırpıcısı ya da çatalla yavaş yavaş yumurtaları çırpamaya başlayarak kenardaki unları azar azar çırptığınız karışıma dahil edin.
  3. Hamur kıvamına gelmeye başladığında elle yoğurmaya başlayın. Avuç içiniz yardımıyla iyice bastırıp çekerek 15 dakika kadar yoğurun. Streç filme sardığınız hamuru en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  4. Dolaptan aldığınız hamuru irmik ya da un serptiğiniz düz bir zeminde tekrar iyice yoğurun ve oklava ile açın.
  5. Dikdörtgen şeklinde katlayın ve tekrar açın. Bu işlemi en 3 kez tekrar ettikten sonra hamurunuzu kesilecek bir dikdörtgen halinde 1-2 cm kalınlıkta açın.
  6. Kenarlarından katlayın ve keskin bıçakla şeritler halinde kesin. Unlanan şeritleri aralayıp, tezgaha yayın.
  7. Kaynayan tuz atılmış suda 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Makarnanızı farklı şekillerde keserek de pişirebilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık! Evde Makarna Hamuru Nasıl Açılır? tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020