En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi | Videolu Tarif
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Şerbetli tatlılarda görmeye alışık olduğumuz kadayıfın sütlü tatlılara da bu kadar yakışacağını kim bilebilirdi ki! Çıtır çıtır dokusuyla, yumuşacık muhallebinin içerisinde tarife bambaşka bir lezzet katıyor kadayıf. Tek yapmanız gereken kadayıfları dilediğiniz kuruyemişle kavurmak ve muhallebiyle buluşturmak. Özellikle Ramazan ayında, iftara gelen misafirlere hazırlayabileceğiniz bu nefis tatlıyı dilediğiniz şekilde zenginleştirebilirsiniz. İsterseniz muhallebinin tabanında isterseniz üzerinde, hatta isterseniz her iki tarafında birden kadayıf kullanabilirsiniz.  Muhallebili kek tarifi de tadına doyamayacağınız tariflerimizden. Keşfetmeyi unutmayın!

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 1,5 litre (l) süt
    • 250 gram (g) şeker
    • 1 adet portakalın kabuğu, rendelenmiş
    • 75 gram (g) mısır nişastası
    • 30 gram (g) un
    • 25 gram (g) tereyağı

    Üzeri için

    • 200 gram (g) kavrulmuş kadayıf
    • 100 gram (g) Carte d’or Çikolatalı Sos
    • 80 gram (g) Antep fıstığı, ince kıyılmış

    Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Tencereye şeker, nişasta ve unu ekleyip karıştırın.
    2. Sütü azar azar ekleyip pürüzsüz olana dek çırpma teli ile çırpın.  
    3.  
    4. Ardından ocağa alıp orta ateşte kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kıvam alana dek çırpmaya devam edin.
    5. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp portakal kabuğu ve tereyağı ekleyin. İyice çırpıp kenara alın ve soğumaya bırakın.
    6. Kadayıfın yarısını orta boy bir borcamın tabanına yayın. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde muhallebiyi dökün. Ardından kalan kadayıfları da üzerine yayın. 
    7. Muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendirin. 
    8. Üzerine çikolata sos gezdirip Antep fıstığı serperek servis edin.

    Afiyet olsun! Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020