En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Fırında Lahmacun

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Fırında Lahmacun
Ev Yapımı Fırında Lahmacun

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Ev Yapımı Fırında Lahmacun tam size göre. Geleneksel sokak lezzetlerimizin en sevileni lahmacun evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Hemen denemek isterseniz tarife bekliyoruz.  İstanbul’a ilk geldiği dönemlerde Eminönü’nde ahşap kol sepetlerinde satılan lahmacun, simit ve salatalıkla birlikte en eski sokak yemeklerinden. İçine bol malzeme koyup sardıktan sonra sizi bambaşka lezzet diyarlarına taşıyor. İncecik hamuru, tam kıvamında harcı derken ‘evde lahmacun nasıl yapılır?’ diyebilirsiniz. Basit bir tarifle sizi evin lahmacun şefine dönüştürebiliriz. İşin ilk sırrı hamurunda…   Lahmacun hamurunu mayalı ya da mayasız olarak tercih edebilirsiniz. Mayalı lahmacun hamuru için öncelikle mayayı ılık su ile aktive etmeniz gerekiyor. Ardından un, tuz, maya, su ya da süt ekleyerek kıvamlı bir hamur elde etmeniz gerek. İdeal hamur kıvamına ulaşması için mayalı hamurun üzerine nemli bez örtüp oda sıcaklığında 40-45 dakika bekletin. Mayalı hamur ile yapacağınız lahmacun daha kabarık formda olacaktır. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırarak unlu tezgahta dilediğiniz büyüklükte açabilirsiniz. Mayasız lahmacun hamuru için ihtiyacınız olanlar un, tuz, su ve biraz şeker. Mayalanma süresi olmadığı için hamurunuzu açılacak kıvama getirdikten sonra küçük parçalara ayırarak harçla buluşturmaya hazır hale getirebilirsiniz.    Hamurunu daha kıvamlı ve kabarık tercih ederseniz kuru maya kullanabilirsiniz. Ancak klasik lahmacun hamurunda maya kullanılmıyor. Maya kullanmayı tercih ederseniz hamurun kabarması için yeterince dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Harcını hazırlarken çok sulu ya da kuru kalmamasına, cıvık bir harç elde etmeye dikkat edin. Böylece hem hamurunuzu gerektiği kadar ıslatacak hem de fazlaya kaçmayarak çıtır pişmesini sağlayacaksınız. Önce hamurunuzu hazırlayın. Böylece harcınızı hazırlarken hamurunuzu da dinlendirmiş olursunuz. Unu eleyerek kullanırsanız hamurun kıvamını daha kolay tutturmanıza yardımcı olur. ‘Ev yapımı lahmacun kaç kaloridir?’ diye düşünmeden keyifle yiyeceğiniz bir yemek için sizi adım adım evde pratik lahmacun tarifine alalım.   

Ev Yapımı Fırında Lahmacun Malzemeleri

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 + Çeyrek su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz, (hamur için)
  • Çeyrek tatlı kaşığı şeker

Harç İçin

  • 400 gram (g) kıyma
  • 1 adet domates, büyük
  • 1 adet acı kırmızı biber, doğranmış
  • 4 adet sivri biber, doğranmış
  • 1 adet soğan, büyük boy, doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım demet maydanoz, doğranmış
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz, (harç için)
  • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

Ev Yapımı Fırında Lahmacun Nasıl Yapılır?

  1. Un, maya, şeker ve tuzu geniş bir kapta iyice karıştırın. Yavaşça suyu ilave edin. Suyun hepsini bir anda dökmeyin. Azar azar kullanırsanız hamurun kıvamına göre biraz eksik ya da fazla dökmek isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. 
  2. Homojen ve yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Üzerini bir bezle örterek dinlendirin. Aceleniz yoksa en az yarım saat mümkünse daha uzun süre dinlendirmeye çalışın.
  3. Harcı için kıyma dışındaki tüm malzemeyi rondodan kabaca geçirin. Geniş bir kaba alın. 
  4. Kıymayı üzerine ilave edin ve elinizle ıslak bir harç elde edene kadar iyice yoğurun. 
  5. Damak zevkinize göre tuz ve baharat miktarlarını artırın.
  6. Hamurunuzu un serptiğiniz düz bir zemine alın. Bir iki dakika daha kuvvetli yoğurun. 25-30 gr’lık küçük toplar halinde yuvarlayın. 
  7. Fırınınızı 240 derecede önceden ısıtın. Unladığınız merdane ile hamur toplarının yuvarlak şeklini koruyarak 25-28 cm genişliğinde hamurlar açın. 
  8. Lahmacun harcını hamurun üzerine parmaklarınızla hafifçe bastırarak yayın ve eşit şekilde dağıtın. 
  9. Un serptiğiniz fırın tepsisine alın ve fırınlayın. 8-10 dakika sonra kenarları kızarıp çıtırdayınca fırından alın. Kalan hamurlar için aynı işlemleri tekrar edin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Ev Yapımı Fırında Lahmacun ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020