En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çekirdekli Ekmek

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çekirdekli Ekmek
Çekirdekli Ekmek

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 90 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Çekirdekli Ekmek, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. En sevdiğiniz dizi karşısında çıtlamadan duramayacağınız çekirdekler şimdi ekmeğinizin üzerinde. Çekirdekli ekmek nasıl yapılır merak ediyorsanız, çekirdekli ekmek yapımının püf noktaları ve kahvaltı sofralarınıza eşlik edecek tarif sizlerle. Kolayca hazırlanıp fırına atılan çekirdekli ekmek hem kahvaltılarınızda baş tacı olabilir hem de çay yanında minik bir ara öğün. Maya, su ve un karışımına çekirdek eklendiğinde tadı beşe katlanan çekirdekli ekmeği tam buğday unundan yapıp keten tohumu, çörek otu ya da susam gibi yağlı tohumlarla harmanlayarak hazırladığınızda tadı gibi besleyiciliği de artıyor. Tam buğday unu ile yapıldığında kek gibi bir forma sahip olduğundan ekmeğinizi sade olarak da tüketebilirsiniz. En uygun pişirme aracı da baton kek kalıpları. Çekirdekli ekmek ile tostun da harika olduğunu vurgulayalım. Açık tost ile pizza arasında bir çay saati ya da kahvaltı tarifi için: Tost Ekmeğinde Pizza, ara öğün yerine geçebilecek: Pırasalı ve Mantarlı Tavada Tost, Çikolatadan vezgeçmeyenlere: Çikolatalı Tost tariflerimize de mutlaka göz atın! Ay çekirdeklerini kullanmadan önce tavada biraz ısıtarak çekirdeklerin yağının çıkmasını sağlayabilir daha aromatik bir lezzet yakalayabilirsiniz. Ekmeğinizi fırından çıkardıktan sonra dilimlemeden önce soğuyana kadar bekleyin. Mümkünse altının hamur olmaması için bir tel üzerinde soğutun. Kullanacağınız kek kalıbının her tarafının yağlandığından emin olun. Çekirdekli ekmeği baton kek kalıbında pişirmek tost ekmeğine benzer bir görünüm elde ermenize yardımcı olur ve dilimleyerek rahatlıkla tüketebilirsiniz. Dilimlediğiniz çekirdekli ekmekleri hemen tüketemezseniz buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Çıkardıktan sonra yemeye hazır hale getirmek için 10 dakika fırınlamanız yeterli. Ekmeğinden önce üzerindeki çekirdekleri yemeye başlayanlar için evde çekirdekli ekmek yapımına geçiyoruz. Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.

Çekirdekli Ekmek Malzemeleri

  • yarım su bardağı buğday unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 + yarım su bardağı su, ılık
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi

Çekirdekli Ekmek Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kapta un, tuz, şeker ve mayayı harmanlayın. Suyu azar azar ekleyerek karıştırın ve 10 dakika yoğurun. Hamurun ele yapışmaması için gerekirse un ilave edebilirsiniz. 
  2. Keten tohumunu ve ay çekirdeğinin 1 kaşığını hamura ekleyin ve eşit bir karışım elde edene kadar yoğurun. 
  3. Yoğurma kabının üzerine nemli bez örtüp 40 dakika kadar mayalandırın. 
  4. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve baton kek kalıbını yağlayın. 
  5. Kabaran hamuru kek kalıbına yerleştirin ve kalan ay çekirdeklerini üzerine gelişigüzel dökün. 
  6. Fırında 30-35 dk pişirdiğiniz ekmeğinizi tamamen soğuyana kadar bekletip servis yapın. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Çekirdekli Ekmek ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020