Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 90 dk
Kaç Kişilik : 4
Geleneksel lezzetlerimizden Çekirdekli Ekmek, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. En sevdiğiniz dizi karşısında çıtlamadan duramayacağınız çekirdekler şimdi ekmeğinizin üzerinde. Çekirdekli ekmek nasıl yapılır merak ediyorsanız, çekirdekli ekmek yapımının püf noktaları ve kahvaltı sofralarınıza eşlik edecek tarif sizlerle. Kolayca hazırlanıp fırına atılan çekirdekli ekmek hem kahvaltılarınızda baş tacı olabilir hem de çay yanında minik bir ara öğün. Maya, su ve un karışımına çekirdek eklendiğinde tadı beşe katlanan çekirdekli ekmeği tam buğday unundan yapıp keten tohumu, çörek otu ya da susam gibi yağlı tohumlarla harmanlayarak hazırladığınızda tadı gibi besleyiciliği de artıyor. Tam buğday unu ile yapıldığında kek gibi bir forma sahip olduğundan ekmeğinizi sade olarak da tüketebilirsiniz. En uygun pişirme aracı da baton kek kalıpları. Çekirdekli ekmek ile tostun da harika olduğunu vurgulayalım. Açık tost ile pizza arasında bir çay saati ya da kahvaltı tarifi için: Tost Ekmeğinde Pizza, ara öğün yerine geçebilecek: Pırasalı ve Mantarlı Tavada Tost, Çikolatadan vezgeçmeyenlere: Çikolatalı Tost tariflerimize de mutlaka göz atın! Ay çekirdeklerini kullanmadan önce tavada biraz ısıtarak çekirdeklerin yağının çıkmasını sağlayabilir daha aromatik bir lezzet yakalayabilirsiniz. Ekmeğinizi fırından çıkardıktan sonra dilimlemeden önce soğuyana kadar bekleyin. Mümkünse altının hamur olmaması için bir tel üzerinde soğutun. Kullanacağınız kek kalıbının her tarafının yağlandığından emin olun. Çekirdekli ekmeği baton kek kalıbında pişirmek tost ekmeğine benzer bir görünüm elde ermenize yardımcı olur ve dilimleyerek rahatlıkla tüketebilirsiniz. Dilimlediğiniz çekirdekli ekmekleri hemen tüketemezseniz buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Çıkardıktan sonra yemeye hazır hale getirmek için 10 dakika fırınlamanız yeterli. Ekmeğinden önce üzerindeki çekirdekleri yemeye başlayanlar için evde çekirdekli ekmek yapımına geçiyoruz. Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Çekirdekli Ekmek ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020