En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ballı Tarçınlı İncir Yatağında Çam Fıstıklı Dondurma

Ana Sayfa » Diyet & Sağlıklı » Ballı Tarçınlı İncir Yatağında Çam Fıstıklı Dondurma
Ballı Tarçınlı İncir Yatağında Çam Fıstıklı Dondurma

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 25 dk

Kaç Kişilik : 6

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Ballı Tarçınlı İncir Yatağında Çam Fıstıklı Dondurma tam size göre. Çam fıstığı taneleriyle süslenmiş incir sosunun kaymaklı dondurma ile aşkı…

Ballı Tarçınlı İncir Yatağında Çam Fıstıklı Dondurma Malzemeleri

  • 1 litre (l) Algida Maraş Usulü Sade Dondurma
  • 3 su bardağı kuru incir, ince kıyılmış
  • 2 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı çam fıstığı, kavrulmuş

Ballı Tarçınlı İncir Yatağında Çam Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

  1. İncir, su, bal ve tarçını bir tencereye koyup orta derece ateşte karıştırarak pişirin. 
  2. Kaynamaya başladığı zaman altını kısın; üstü açık bir şekilde, 5-7 dakika, incirler yumuşayıp karışım koyulaşana dek yavaş yavaş kaynamaya bırakın.
  3. Karışımınızın reçel kıvamına geldiğinden emin olun. Pişirme süreniz incirlerin kuruluğuna göre değişiklik gösterebilir. Eğer karışımınız koyulaşmasına rağmen incirler hala yumuşamadıysa biraz daha su ekleyin. Hazır olduğunda ocaktan alıp tamamen soğumaya bırakın.
  4.  
  5. İncirler soğuduktan sonra rendelenmiş portakal kabuklarıyla karıştırın. Dondurmayı, incirli karışımın üçte ikisi ve çam fıstıklarının da üçte ikisi ile karıştırarak buzluğa geri koyun.
  6. Reçel kıvamlı sos olarak servis edebilmek için, karışımınızın kıvamını biraz daha inceltmeniz gerekiyor. Bunun için içine 1 çorba kaşığı su ekleyerek orta derece ateşte karıştırın. Bu da dondurmanın yanında servis edeceğiniz sosunuz olacak.
  7. Sos hazır olduğunda tabaklara önce incir sosunu yerleştirip, üzerine hazırladığınız dondurmadan top top koyduktan sonra kalan çam fıstığı taneleri ile süsleyerek servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Ballı Tarçınlı İncir Yatağında Çam Fıstıklı Dondurma tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020