Vişne ve Kremalı Kadayıflı Tart tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Vişne sosuyla renklenen kadayıflı tartın kaymaklı dondurma ile uyumu tek kelimeyle muhteşem…
Vişne ve Kremalı Kadayıflı Tart Malzemeleri
Kek Kalıbının İçini Yağlamak İçin
Kadayıf İçin
- 200 gram (g) kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
Şerbet İçin
- 1 su bardağı beyaz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
Krema İçin
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım adet vanilya çubuğu, uzunlamasına kesilmiş
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı, doğranmış
Vişne Sosu İçin
- 425 gram (g) vişne, çekirdeksiz
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Servis İçin
- 1 litre (l) Algida Maraş Usulü Sade Dondurma
Vişne ve Kremalı Kadayıflı Tart Nasıl Yapılır?
- Fırını önceden 180°C’de ısıtın. 20 cm’lik yuvarlak bir kek kalıbının içini yağlayın.
- Kadayıfı bir kapta erimiş yağ ile birlikte parmak uçlarınızla karıştırın, daha sonra
- kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin. Fırına atıp altın rengi alana kadar, 8-10 dakika pişirin. Şerbet malzemelerini orta ateşteki tencereye koyun, daha sonra altını açıp şekerin çözülmesi için karıştırarak kaynatın.
- 1 dakika süre ile kaynadıktan sonra kadayıfın üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Tarçın çubuğunu içinden alıp artık boşalan tencerenize koyun. Başka bir kapta şekerle yumurtaları 1-2 dakika çırpın. İçinde tarçın olan tencereye sütü ekleyin, vanilya çubuğunu da içine atın ve orta derece ateşte kaynayana kadar pişirin. Yumurta ve şeker karışımına unu ekleyin.
- Bu malzemeyi sıcak sütün üzerine elekten geçirerek koyun. İyice çırpın ve ocağın altını kısın. Kaynayana kadar çırpmaya devam edin. En son yağı da ekleyip çırpın, sonra ocaktan indirin. Kremayı kadayıfın üzerini kapatacak şekilde dökün ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
- Vişneli sosu hazırlamak için, vişnelerin suyunu süzün ve bir kaba aktarın. Vişne suyunu, şeker ve limon suyu ile birlikte yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırın. Şeker çözüldükten sonra vişneleri ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
-
- Tartınızı dilimleyerek, yanında ya da üzerinde Algida Maraş Usulü Sade Dondurma ile birlikte, vişne sosu ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun! Vişne ve Kremalı Kadayıflı Tart ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.