En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dondurmalı Revani

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dondurmalı Revani
Dondurmalı Revani

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Dondurmalı Revani tam size göre. Geleneksel Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından Revani, dondurmayla servis edildiğinde tadına doyamayacağınız bir lezzet oluyor. Malzemeler hazırsa saray tatlılarından biri olan revaniyi akşam menünüze ekleyeceğiz. Revani ya da Yoğurt Tatlısı adıyla bildiğimiz tarif, geçmişi uzun yıllara dayanan bir tatlı. Söylenceye göre, Osmanlı döneminde Ermenistan’ın başkenti Erivan’ın fethedilmesinin ardından Saray aşçılarının zaferi kutlamak için icat ettikleri bir tarif. “Revani-Erivan” sesdeşliğine bakınca, Revani’nin doğuş hikayesi doğru olabilir! Osmanlı’da temel olarak üç çeşit tatlı vardır: Hamur tatlıları, süt tatlıları ve meyve tatlıları. Ve fakat baklava kategori dışıdır. Bizim Revani tatlımız da öyle… İrmiksiz! Geleneksel reçetelere saygımız sonsuz, ancak arada değişiklik yapmakta bir mahsur görmüyoruz. O zaman irmiksiz revani tarifine bir göz atmaya, sonra kolayca yapmaya ve afiyetle yemeye ne dersiniz?

Dondurmalı Revani Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 100 gram (g) toz şeker
    • 150 gram (g) un
    • 150 gram (g) irmik
    • 100 gram (g) ayçiçek yağı
    • 120 gram (g) yoğurt
    • 10 gram (g) kabartma tozu
    • 10 gram (g) vanilin
    • 1 adet portakal, kabuğunun rendesi

    Şerbeti için

    • 500 gram (g) toz şeker
    • 500 gram (g) su
    • yarım adet limon

    Üzeri için

    • 4 dilim Algida Maraş Usulü Sade Dondurma
    • 50 gram (g) Antep fıstığı, iri kıyılmış

    Dondurmalı Revani Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 175 dereceye ısıtın.
    2. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynatın, altını kısıp kaşığın arkasını kaplayacak kıvama gelene dek pişirin. Limon suyunu ekleyip dinlenmeye alın.
    3. Yumurta ve şekeri bir kapta mikser  ile çırpın.
    4. Ayçiçek yağı, yoğurt, vanilya, irmik, haşhaş, portakal kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
    5. Yağlanmış fırın kabına karışımı ekleyin, 30 dakika pişirin. Sıcakken dilimleyip, kenarda 2 dakika dinlendirin.
    6. Ilık sıcaklıktaki keke soğuyan şerbeti yavaşça ekleyip çekmesini sağlayın.
    7. Tatlınızı dilim kesilmiş Algida Maraş Usulü Sade Dondurma ve üzerine Antep fıstığı serperek servis edin.

    Afiyet olsun! Dondurmalı Revani ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020