En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Şeftali Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Şeftali Tatlısı Tarifi
Şeftali Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

15 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Şeftali Tatlısı Tarifi. Hafifliğiyle kalbinizi çalacak: Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden şeftali bu sefer dondurmayla birlikte sofralara konuk olmaya geliyor. Eğer hafif şekerli tatlıları seviyorsanız, meyveli tatlılar pratik yapılışı ve ferah lezzetiyle sizin vazgeçilmeziniz olmaya aday. Finalde dondurma veya kaymakla servis edebileceğiniz Şeftali Tatlısını merak ediyorsanız, sizi daha fazla bekletmeden tarifimize alalım! Şeftali demişken, kahvaltıların yıldızı şeftali reçelinden bahsetmemek olmaz. Çok pratik ve tam ölçülü şeftali reçeli tarifimize göz atmadan geçmeyin! Bir porsiyon Şeftali Tatlısı (250 gram), yaklaşık 426 kaloridir. İçerisinde 61.32 gram karbonhidrat, 2.85 gram protein, 15.21 gram yağ bulunmaktadır. Hem şeker oranı, hem de karbonhidrat oranı çok yüksek olduğundan kilo kaybetme sürecindekiler için porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Şeftali Tatlısı Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 2 adet şeftali
    • 25 gram (g) şeker
    • 800 mililitre (ml) su
    • 10 gram (g) limon, suyu
    • 1 adet limon, kabuğunun rendesi
    • 1 adet çubuk tarçın
    • 5-6 dal nane, saplarıyla birlikte

    Servis için

    • 2-3 dal nane, saplarıyla birlikte
    • 40 gram (g) file badem
    • 4 dilim Algida Maraş Usulü Sütü Bol, her porsiyon için 1 top

    Şeftali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Şeftalileri yıkayın, kabuklarını soymadan, dikkatlice ortadan ikiye bölün. Her yüzünü limon suyu ile fırçalayın.
    2. Çekirdek ve çevresini bir tatlı kaşığı yardımıyla dikkatlice çıkartın, kenara alın.
    3. Bir tencerenin dibine su, tarçın ve nane ekleyin, üzerine ters çevrilmiş bir tabak veyahut ters şekilde daha küçük bir tencerenin kapağını yerleştirin.
    4. Şeftalilerin üzerine şeker serpip, limon kabuğu rendeleyin. Kapağını kapatıp, su kaynayana kadar kaynatın.
    5. Kaynadıktan sonra, altını kısıp kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika şeftaliler yumuşayana dek pişirin. Kapağını açıp, şeftalileri kenara alın.
    6. Kalan şerbeti süzüp, yüksek ateşte yarısına inecek kadar çektirin, kenara soğumaya alın.
    7. Soğuyan şeftalileri bir dilim dondurma, şerbet ve file badem ile süsleyin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Şeftali Tatlısı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020