En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Vişneli Ramazan Şerbeti

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Vişneli Ramazan Şerbeti
Vişneli Ramazan Şerbeti

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Vişneli Ramazan Şerbeti yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Ramazan ayında içinizi ferahlatacak bir tarif: Ramazan Şerbeti. Nefis lezzeti bir yana, Ramazan ayında hararetinizi giderecek bu tarifi evinizden eksik etmeyeceksiniz. İftar sofralarınıza vişne ve kurutulmuş meyvelerle ferahlık verecek doğal Şerbet tarifini hazırlamak için sizi fazla bekletmeden yapılışına doğru alalım. Şerbetler Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan içecekler. Hemen her meyveyle, hatta çiçeklerle hazırlanan, soğuk içilen, karla daha çok soğutulan, balla tatlandırılan, özel günlerde, kutlamalarda, evlerde, sokaklarda her an her yerde bulunan “meşrubatlar”! Artık şerbeti, sırtlarında kocaman bir ibrik, hafifçe eğilerek bardağın içine ustaca boşaltan sokak şerbetçileri yok, ama unutulmaya yüz tutmuş bu müstesna tatları yeniden aslına uygun hazırlama çabamız var. Şüphesiz, malum lezzeti yakalamanın sırrı, meyvelerin renklerini ve lezzetlerini saklı tutarak, geleneksel enfes içeceklere dönüştürmek. Hadi, 11 ayın sultanına yakışacak ramazan şerbetleri hazırlayalım; biz zaten bunun için buradayız! Tabii Osmanlı şerbeti tarifini buraya not düşmeden olmaz. Onu da keşfetmeyi unutmayın!

Vişneli Ramazan Şerbeti Malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2-3 adet tane karanfil
  • 1 su bardağı vişne
  • 5 adet kuru üzüm
  • 1 litre (l) su

Vişneli Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır?

  1. Suyu derin bir tencereye alın.  
  2. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.  
  3. Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın.    
  4. Sap kısımlarını ayırdığınız kuru üzümü ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.  
  5. Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 5 dakika daha sürdürün. 
  6. Ocaktan aldığınız şerbet karışımını soğuması için bekletin.  
  7. Çubuk tarçın ve karanfili çıkarın.  
  8. Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak servis edin.   

Şimdiden ellerinize sağlık! Vişneli Ramazan Şerbeti tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020