En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Köy Ekmeği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Köy Ekmeği Tarifi
Köy Ekmeği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 120 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Köy Ekmeği Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Köy ekmeğinin tadı her zaman bambaşka. Ekşi mayanın doğduğu yer köyler desek abartmış olmayız. Birkaç gün öncesinden hazırlanan hamurun, güneş görmeyen, oda sıcaklığında bir yerde fermente olmasıyla hazırlanan ön hamur da bir nevi ekşi maya olarak kabul ediliyor. Bu ikilinin benzerlikleri olsa da ekşi mayanın hazırlanması köy ekmeğinin hazırlanmasından çok daha uzun sürüyor. Çünkü daha uzun bir fermantasyon işlemine tabii tutuluyor. Köy ekmeğindeyse ekşitilen hamura endüstriyel maya ile destek verilebiliyor. Kolayca yapabileceğiniz Köy Ekmeği tarifinin tadına doyamayacaksınız. Malzemeler hazırsa sizi hemen mutfağa doğru alalım. Bir dilim Köy Ekmeği (50 gram), yaklaşık 118 kaloridir. İçerisinde 23.75 gram karbonhidrat, 4.71 gram protein, 0.97 gram yağ bulunmaktadır. Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.

Köy Ekmeği Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı su, ılık
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker

Ekmeğin üstü için

  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, şeker ve mayayı bir kaba alın. Köpük köpük olana kadar karıştırın. 
  2. Unu bir leğene koyun ve ortasına havuz açıp tuz serpin.  
  3.  
  4.  
  5. Havuzun ortasına mayalı suyu döküp çatal ile karıştırın.    
  6. Ardından hamuru küçük dokunuşlarla yoğurun.  
  7. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar katıysa su, yumuşaksa un ekleyin.
  8. Leğenin kapağını kapatın ve hamuru 1 saat  mayalanmaya bırakın.  
  9. Mayalanmış hamura, ellerinizi unlayarak şekil verin. 
  10. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun. 
  11. Ortasına bıçakla kesik atın. Yarım saat kadar tepside dinlendirin.
  12. Üzerine yoğurt sürün ve fırına verin.  
  13. Kızarıncaya kadar kontrollü pişirin.   
  14. Piştikten sonra fırından çıkarın. Üzerine hafif su serpin ve bez örtün.
  15. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyin.  

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Köy Ekmeği Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020