En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytinli Ekmek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zeytinli Ekmek Tarifi
Zeytinli Ekmek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Zeytinli Ekmek Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Hafta sonu kahvaltıları için özel tarif arayanlar için işte huzurlarınızda Zeytinli Ekmek… Zeytinli Ekmek, evde hazırlaması son derece pratik ve lezzetli. İçindeki zeytin ve zeytin ezmesine ilave olarak dilerseniz kurutulmuş domates veya ceviz ekleyebilir, farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Bir dilim Zeytinli Ekmek (40 gram), yaklaşık 106 kaloridir. İçerisinde 14.8 gram karbonhidrat, 3.07 gram protein, 3.7 gram yağ bulunmaktadır. Zeytinli Ekmek içeriğinin yağ oranı, diğer ekmek çeşitlerine göre biraz daha yüksektir. Kilo verme sürecindeyseniz, 2 dilim ekmek yerine 1 dilim Zeytinli Ekmek tüketebilirsiniz. Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.

Zeytinli Ekmek Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su, ılık
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı aktif maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yarım su bardağı zeytin, çekirdeği çıkarılmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinli Ekmek İçi için

  • 1 yemek kaşığı çekirdekleri ayıklanmış sele zeytin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi

Zeytinli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyun içine şeker ve mayayı atın. 2 dakika köpürsün.
  2. Kalan tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve suyu da ekleyin. Yumuşacık, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  3. Üzerini hafifçe yağlayın, ıslak bezle kapatın ve hamur iki katına çıkana kadar mayalayın.
  4. Hamuru tezgaha alıp tek parça açın, arasına zeytin ezmesi, zeytinyağı ve zeytinleri ekleyip kapatın.
  5. Tekrar mayalayın; üzerine bıçakla bir yarık atın.
  6. 180 derecede ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  7. Ekmeğiniz fırından çıktıktan sonra tereyağı ile buluşturun. 

Afiyet olsun! Zeytinli Ekmek Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020