YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tarçınlı Rulo Çörek. Tarçının yoğun tadıyla ve zengin malzemelerle hazırlanan Tarçınlı Rulo’yu misafirleriniz de çok sevecek. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Tarçınlı Rulo Çörek Malzemeleri
Hamuru İçin
- 3 su bardağı un
- 100 gram (g) tereyağı
- 250 mililitre (ml) süt
- yarım tatlı kaşığı tuz
- yarım su bardağı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı muskat cevizi
- 1 adet instant maya
İç Harcı İçin
- 100 gram (g) tereyağı
- 100 gram (g) esmer şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı ceviz, dövülmüş
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü, isteğe bağlı
Servis İçin
- 4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet Carte d’Or Vanilyalı Dondurma
Tarçınlı Rulo Çörek Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede yağı, sütü, muskat rendesini, şekeri ve mamayı kısık ateşte karıştırın.
- Ateşten aldığınız karışıma azar azar un ekleyin, yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamuru tezgahta yoğurup üzerine bir miktar un serpin.
- Üzerini bezle kapatarak 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Hamur mayalandığında unladığınız tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın.
- Ayrı bir kapta tereyağı, esmer şeker ve tarçını karıştırıp hamurun üzerine sürün.
- Harç sürülmüş hamurunuzu rulo şeklinde sarın.
- Sardığınız hamur rulosunu 4 cm’lik dilimler halinde kesip fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerini bir bezle kapatıp 45 dakika daha mayalanmasını sağlayın.
- Mayalanan dilimlerin üzerine eritilmiş tereyağı ve esmer şeker sürün.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Bu nefis Tarçınlı Rulo Çörek tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.