En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Arnavut Böreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Arnavut Böreği Tarifi
Arnavut Böreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Arnavut Böreği Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Börek sevmemek çok zor, hazır yufka ile de börek çok güzel olur, ve tabi ki çok pratik, ama el açması böreğin tadı bambaşkadır. Balkanlar, insanıyla, müzikleriyle, tarihiyle ve yemekleriyle, kendimizi çok yakın hissettiğimiz bir coğrafyadır. Osmanlı zamanından kalan ortak tarih şüphesiz bu iki coğrafyayı konumu haricinden de çok yakınlaştırıyor. Mutfaklarımızda çok benzer, Balkan mutfağı Türkiye geneline göre biraz daha et ağırlıklıdır, hamur işleri üst düzeydir. Bir Balkanlar belgeseli izlerken bile, televizyonda göreceğiniz börek, karnınızı acıktırabilir. Arnavut böreği ince açılan hamurların, kat kat, 6 kat gibi düşünebilirsiniz, üst üste konulması, börek harcının konulması, sonra üzerine yine aynı hamurlarının konulması ile yapılır. En son tüm hamurların konulunca, kenarları kıvrılır, üzerine yumurta ile fırına verilir. Arnavut böreği pırasalı ve ıspanaklı yapılabilir, ama tabi ki sonuçta börek hamur ve harçtan oluşan bir yemek, yaratıcılığınızı konuşturup, tarifimizde ustalaştıktan sonra mantarlı, tavuklu, patlıcan ve benzeri içlerle böreğinizi yapabilirsiniz. Şimdi Arnavut Böreği tarifimize geçelim! 1 porsiyon Arnavut Böreği 546 kaloridir.

Arnavut Böreği Tarifi Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 6 su bardağı un
    • 3 su bardağı su, ılık
    • Yarım tatlı kaşığı üzüm sirkesi

    İç Harcı İçin

    • 500 gram (g) ıspanak, ayıklanmış, ince kıyılmış
    • 150 gram (g) lor peyniri
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Üzeri İçin

    • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 4 yemek kaşığı yoğurt

    Yufka Katlarını Yağlamak İçin

    • 1,5 su bardağı zeytinyağı

    Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Böreklik unu derin bir karıştırma kabına alın. Kenar kısımlarına tuz serpip ortasını havuz gibi açın.
    2. Sirke ve suyu ekleyip, hamuru kıvam alana dek en az 10′ yoğurun.
    3. Yoğurulan hamuru oda ısısında 30′ dinlendirin.
    4. Ayrı bir kabın içerisinde harç malzemelerini karıştırın.
    5. Dinlenen hamuru 10 bezeye bölüp, üzerlerine yağ sürün. Dikdörtgen açın.
    6. 5’şerli olarak üst üste dizip, fırın tepsisine dizin.
    7. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    8. Hamurun üzerine harcı yayıp, kalan 5 hamuru da üst üste dizin.
    9. Zeytinyağı ve yoğurdu çırpıp, üzerine sürün.
    10. Bıçakla desen verip, yaklaşık 40′ altı ve üzeri kızarana dek pişirin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Arnavut Böreği Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020