En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Havuç Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Havuç Çorbası Tarifi
Havuç Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Havuç Çorbası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Sebze çorbasına aşinayız, mercimek çorbası zaten vazgeçilmezimiz. Son yıllarda da bal kabağı turuncusuna aşinalığımız artıyor. Ama sebze olarak sadece havucun kullanıldığı bir çorba henüz alışık olduğumuz lezzetler arasında değil. Bu sebeple mutfağa girmeden önce size kök sebzeler hakkında biraz bilgi verelim.  Kök sebzeler; doğal, yararlı karbonhidrat ve önemli besin kaynakları arasında yer alıyor. Düşük kalorili olmaları da cabası. Havucun ana yemeklerin yanına garnitür olarak düşünmekten ziyade tek başına da tercihe edebileceğinize ikna olduysanız, yapımı oldukça pratik olan havuç çorbasının pişirme aşamalarını farklı kök sebzeler kullanarak da yapabileceğinizi belirtelim.

Havuç Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su, sıcak
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet yenibahar, tane
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet tane karabiber

Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları kaba bir şekilde doğrayın. Yağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve soteleyin.
  2. Hemen ardından soğanlar gibi irili ufaklı doğradığınız havuçları ekleyin.
  3. Rengi dönene kadar soteledikten sonra pirinci, ardından sıcak suyu ekleyin.
  4. Sıcak suyu ekledikten sonra küçük bir tülbentin içine hafif ezilmiş sarımsağı ve top baharatları koyarak bir iple bağlayın. Oluşturduğunuz keseyi çorbanın içine atın.
  5. Su kaynamaya başladığında altını kısın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  6. Havuçlar yumuşayıp pirinçler şişene kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Her şeyin piştiğine emin olduğunuz noktada baharat kesesini tencerenin içerisinden çıkarın ve pürüzsüz bir kıvam elde etmek için çorbayı el blenderıyla çekin.
  8. Son olarak tuzunu da ekleyip servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Havuç Çorbası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020