En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Kestane

Ana Sayfa » Blog » Fırında Kestane

Fırında Kestane tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Özellikle sokaklarda yürürken adım başı rastladığımız kestane arabalarından gelen mis gibi koku, klasik kış mevsiminin tamamlayıcısı kestane. Seyyar satıcılardan alıp kese kağıdında yemesi çok keyifli olsa da, kış mevsimi gelince evde pişirmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Doğru pişirme teknikleri uygulandığında yapması da oldukça kolay. Kestaneler hazırsa hemen yapılışına geçelim.

Fırında Kestane Malzemeleri

  • 500 gram (g) kestane
  • 1 litre (l) sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkadığınız kestanelerin üzerini keskin bir bıçak yardımıyla hafifçe çizin.
  2. Sıcak suya tuz şeker ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Kabuğunu çizdiğiniz kestaneleri 45 dakika kadar suda bekletin. Bu esnada fırını alt/üst fanlı ayarda 200 dereceye ısıtın
  3. Sonrasında fazla suyunu süzdürdüğünüz kestaneleri kesikli yüzleri yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine dizin. En alt rafta yaklaşık 15 dakika kızartın.
  4. Kabuklarını soyduğunuz kestaneleri bekletmeden servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Fırında Kestane ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020