En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bulgurun Türkiye genelinde pirinçten fazla tüketildiğini biliyor muydunuz? Bulgur denince aklınıza sadece pilav gelmesin, bulgurdan salata, çiğ köfte, içli köfte ve daha bir çok yemek yapılır, yalnızca Malatya’da bulgur ile yapılan toplam 70 farklı köfte varmış. Bulgur Mezopotamya’daki buğdaylardan elde edilir, kullanımına göre farklı işlenme şekilleri ve tohumuna göre on binlerce yıl geriye giden türleri vardır. Bulgurun sözlük anlamı, kaynatıp kurutulan, kabuğu çıkarılmış buğdaydır. Cengiz Han seferlerde askerlerine dayanıklı olduğu için bulgur taşıtmıştır, Babil, Hitit ve Mısır medeniyetlerinde kabuğu çıkarılmış buğday kullanıldığına dair buluntulara ulaşılmıştır. Bulgur aynı zamanda çok da sağlıklıdır ve uzun ömürlüdür. Kolestrol içermez, doymamış yağ açısından zengindir, buğdayın sahip olduğu mineraller bulgurda pişirme sırasından kaybolmaz. Aynı zamanda buğdaydan bulgura geçiş sırasında önce pişirildiği sonra kurutulduğundan kolay bozulmaz veya küflenmez, her evin mutfağında bulgur bulabilirsiniz. Bulgur sizin ona eklediğiniz malzemeye göre şekil alan bir üründür, sebzeli, etli, tavuklu, hatta deniz mahsullü bile yapabilirsiniz. Dereotlu ve peynirli olarak çok ferah bir bulgur pilavı hazırlamak isterseniz de sizi dereotlu bulgur pilavı tarifimize alalım! Şimdi bir tabakta yazı topladığımız sebzeli bulgur pilavı tarifimize geçelim! Akdeniz’in havasını sofralarınıza getiren Akdeniz sebzeli bulgur pilavını hemen başta anlatmak isteriz! Sebzeli pilavın farklı ve Yaz versiyonu olan bu tarifi mutlaka deneyin! Lezzetini pirinç tanelerinden alan, pratik ve kolay bir şekilde hazırlanan bezelyeli pilav tarifi ise tam anlamıyla vejetaryen damak tadına hitap ediyor!  Mevsiminde bol aromalı domatesler ve taze fasulye ile hazırlanan tarifimiz hem geleneksel ve hafif hem de sıra dışı ve hoş bir lezzet sunuyor! Ayrıca içindeki reyhan ile de tadı bambaşka bir noktaya taşınıyor. Taze fasulyeli bulgur pilavı tarifi için sizi böyle alalım. Bulgur pilavında salça ya da taze domates dışında bir malzeme kullanmaya ne dersiniz? Öyleyse gelin kuru domatesli bulgur pilavı tarifimize hemen göz atın! İnce bulgur ile hazırlanan tarifimizi de buraya bırakalım, farklı bir tarif denemek isterseniz ince bulgurlu pilav tarifimizi mutlaka inceleyin.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet patlıcan, küp doğranmış
  • 1 adet yeşil biber, küp doğranmış
  • 2 adet kırmızı kapya biber, küp doğranmış
  • 2 adet domates, rendelenmiş
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 45 mililitre (ml) sıvı yağ

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küp doğradığınız patlıcanları kızartın ve kenara alın.
  2. Bir tencerede kalan yağla biberleri soteleyin , domatesi ekleyin ve biraz daha pişirin. 
  3. Ardından yıkadığınız bulguru, patlıcanları, Knorr Sebzeli Çeşniyi ve suyu da ilave ederek 25-30 dakika kadar pişirin, afiyet olsun.

Afiyet olsun! Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020