En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Karnıyarık Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Karnıyarık Tarifi
Fırında Karnıyarık Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 6

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Fırında Karnıyarık Tarifi tam size göre. Karnıyarık, Türk sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Patlıcanın her haline bayılıyor olsak da onun yeri her zaman başka. Klasik olarak bol yağda kızartılan patlıcanlarla hazırlanan karnıyarık tarifini, bu kez fırında ve çok daha hafif hazırladık. Özellikle kilo verme sürecindeyseniz, düşük kalorisi ve glisemik oranı ile bu tarif tam size göre!  ‘’Fırında karnıyarık için patlıcan nasıl kızartılır?’’ sorusunu yanıtlamak istiyoruz öncelikle. Eminiz birçoğunuzun oldukça merak ettiği bir soru. Patlıcanları alacalı şekilde soyup, ardından da çatal yardımıyla küçük delikler açmanız gerekiyor öncelikle. Sonrasında da fırça yardımıyla az miktarda yağ sürüp fırına bırakabilirsiniz. Burada fırında karnıyarık kaç dakika pişer ona da değinip, tüm merakınızı gidermiş olalım. Fırında karnıyarık tarifinin iki tane pişirme aşaması bulunmaktadır. İlki patlıcanların kızartılması aşamasıdır. Bunun için 30 dakika yeterlidir diyebiliriz. İkinci aşama ise tüm malzemelerin aynı anda pişmesi ki bu da aynı şekilde 30 dakikadır. Lafı fazla uzatmadan sizi fırında karnıyarık yapımı için mutfağa alıyoruz. Patlıcanları alacalı şekilde soyup bir çatal yardımıyla ufak delikler açıyoruz ilk olarak. Sonrasında yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz. Yaklaşık 30-40 dakika kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ardından bir tavada sırasıyla soğan ve sarımsakları kavurup kıymaya ekliyoruz. Kıyma suyunu çekince domates rendesinin yarısını ve Knorr baharatları ekleyip kenara alıyoruz. Ufak bir tavada domates rendesini kısık ateşte pişiriyoruz. Fırınlanan patlıcanların ortasından boyuna doğru kesik açıp iç harcı yerleştiriyoruz. Üzerine doğradığımız biber ve domatesleri diziyoruz.  Ardından kenarda pişirdiğimiz domates rendesini de gezdirip 180 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Karnıyarık varsa yanında yoğurt olmazsa olmaz. Evde mayalayacağınız tam kıvamında bir kâse yoğurt ile tüketebilirsiniz. Aynı zamanda karnıyarığın yanında en lezzetli eşlikçi, tane tane dökülen bol tereyağlı bir şehriyeli pirinç pilavıdır. Tabii bol sarımsaklı cacığın da çok uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. Tarifimizi hafifletmek için bol soslu ve bol malzemeli bir kaşık salata da gayet güzel olacaktır. Patlıcanları pişirmeden önce tuzlu suda bekletmek tadındaki acılığı alacaktır. Patlıcanları fırında pişirirken üzerini önce pişirme kâğıdı, ardından alüminyum folyo ile sararsanız yanmadan çok daha hızlı pişecektir. Fırında karnıyarık denilince aslında birçoğumuzun aklına kaç kalori olduğu sorusu gelmektedir. Biz de fırında karnıyarık kalori miktarını araştırıp sizinle paylaşmak istedik.  1 porsiyonunda yaklaşık olarak 200 kalori bulunduran fırında karnıyarık, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli. Fırında hazırladığımız karnıyarık tarifinin, kilo kontrolü yapanlar için de gayet uygun olduğunu söylemek istiyoruz buradan. Fırında karnıyarık tarifini sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. İlk olarak patlıcana alternatif olan patatesli karnıyarık tarifini denemenizi öneriyoruz. Ardından da fırında patlıcan kızartma tarifi ve son olarak da klasik karnıyarık tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Fırında Karnıyarık Tarifi Malzemeleri

  • 6 adet patlıcan
  • 250 gram (g) kıyma, orta yağlı
  • 2 adet domates, rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 adet soğan, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet sivri biber, doğranmış
  • 2 adet domates, söğüş doğranmış
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon

Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı sekilde soyup bir çatal yardımıyla ufak delikler açın.
  2. Yağladığınız fırın tepsisine alın. Yaklaşık 30-40 dakika kadar 180 derecelik fırında pişirin.
  3. Ardından bir tavada sırasıyla soğan ve sarımsakları kavurup kıymaya ekleyin. Kıyma suyunu çekince domates rendesinin yarısını ve Knorr baharatları ekleyip kenara alın.
  4. Ufak bir tavada domates rendesini kısık ateşte pişirin.
  5. Fırınlanan patlıcanların ortasından boyuna doğru açıp iç harcı yerleştirin. Üzerine doğradığınız biber ve domatesleri dizin.
  6. Ardından kenarda pişirdiğimiz domates rendesini de gezdirip 180 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Fırında Karnıyarık Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020