Geleneksel lezzetlerimizden Patlıcan Yatağında Fellah Köftesi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bulgur sevenlerin favorisi olacak Fellah Köftesi. Hem de bu sefer patlıcanla birlikte. Ana yemek olarak servis edebileceğiniz tarifi huzurlarınızda. Patlıcan yatağında Fellah köftesi için patlıcanları hazırlamadan önce fırında patlıcan kızartma yazımıza da göz atmayı unutmayın! Patlıcan ile hazırlandığında harika olan fellah köftesini yoğurtlu denediniz mi? Hala denemediyseniz hemen yoğrtulu fellah köftesi tarifimize göz atın!
Patlıcan Yatağında Fellah Köftesi Malzemeleri
Fellah köftesi için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
- yarım tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
- yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon
Patlıcan Yatağı İçin
- 4 adet bostan patlıcan
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 mililitre (ml) süt
- 5 gram (g) tuz
- yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
- yarım tatlı kaşığı muskat
Sos İçin
- 1 adet domates, rendelenmiş
- 50 gram (g) soğan, ince doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
servis için
Patlıcan Yatağında Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları bir fırın tepsisine koyup 180 derecede iyice közlenene ve pişene kadar arada çevirerek fırınlayın.
- Bulguru bir kapta üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatıp kapağını kapatın.
- O sırada soğanı sıvı yağ ile bir tencerede kavurup salçayı ekleyin. Bulguru; irmik soğan ve salça karışımıyla birleştirin.
- Biraz ılıdıktan sonra geri kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Eğer sıvı gelirse un ekleyebilirsiniz.
- Yoğurduğunuz hamuru iri nohut büyüklüğünde yuvarlayıp ortasına parmağınızla bastırın.
- Hamurları kaynar suda suda haşlayın. Haşlama esnasında suya bir yemek kaşığı tuz atarsanız yapışmalarını önlersiniz.
- Sos için bir tencerede sıvı yağ ile soğanları iyice kavurun, ardından sarımsak ve salçayı ekleyin.
- En son domates rendesini de ekledikten sonra baharatları ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Pişirdiğiniz köfteleri sosun içine döküp harmanlayın. Közlenen patlıcanları bıçak yardımıyla ezin.
- Beşamel sos icin sıvı yağ ve unu kavurduktan sonra sütü ekleyip pürüzsüz olana dek karıştırın.
- Kıvam aldıktan sonra altını kısın ve beş dakika daha bu şekilde ocakta tutun. Muskat tuz ve karabiber ekleyin.
- Ardından bu karışımın yarısı ile ezdiğiniz patlıcanları , yoğurdu ve sarımsağı birleştirip iyice karıştırın . Hazırladığınız patlıcan karışımını bir tabağa alıp üzerine fellah köfteleriniz ve maydanozla servis edebilirsininiz.
Şimdiden ellerinize sağlık! Patlıcan Yatağında Fellah Köftesi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.